Anina kuhinja

Testenine s korenjem, čebulo in koruzo

ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 15-20 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: mali ščepec sladkorja ščepec soli in popra 1 mala čebula 1 korenček 170 g špagetov 1 žlica smetane 100 g koruze 4-5 žlic vode od kuhanih testenin ščepec majarona, bazilike OPIS PRIPRAVE: Testenine skuhamo v soljeni vodi in odcedimo. V posodi segrejemo olje in na…

Preberi več

Špageti s kislo smetano, čebulo in sirom

ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 15-20 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: 1 čebula ščepec soli in popra 180 g testenin mali ščepec sladkorja 2-3 rezini sira 3 žlice kisle smetane 3-4 žlice vode od testenin 1 čajna žlička peteršilja OPIS PRIPRAVE: Testenine skuhamo in ohladimo. Prihranimo si nekaj vode, v kateri smo jih kuhali. Narežemo čebulo…

Preberi več

Smetanova omaka z lososom in porom

Praženje pora in lososa.   Dodajanje smetane.   ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 15 minut Za 2-3 osebe. SESTAVINE: –  1/2 srednje velikega lososovega fileja –  1/2 manjšega pora – 100-150 ml smetane za kuhanje – ščepec soli in popra OPIS PRIPRAVE: Losos narežemo na kocke debeline približno enega centimetra. Por razdelimo na četrtine in razrežemo…

Preberi več

Testenine z rumeno papriko, piščancem in suho salamo

Popraženo piščančje meso in salama.   Popražena paprika in čebula.   Meso in zelenjava skupaj.   Dodana smetana.   ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 20-30 minut Za 3 osebe. SESTAVINE: – 250 g testenin – 200 ml smetane za kuhanje – 1 piščančji zrezek – 10-15 rezin suhe salame – priporočam kulen (suha salama s papriko)…

Preberi več

Solatne testenine s pestom, mocarelo in paradižnikom

Narezan paradižnik in skuhane testenine v posodi.   Dodana narezana mocarela in pesto.   ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 20 minut Za 2-3 osebe. SESTAVINE: – 120 g polžkov – testenin – 2 paradižnika – 2-3 pesti narezane mocarele – 2-3 čajne žličke pesta genovesse – ščepec soli OPIS PRIPRAVE: Testenine skuhamo in ohladimo. Ohlajenim dodamo…

Preberi več

Testenine z mletim mesom in rumeno papriko

Narezana paprika in čebula.   Popečena paprika in čebula.   Popečeno meso z dodatkom vina.   Zgostitev.   Končna omaka.   ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 1 osebo. SESTAVINE: -100 g mletega mesa – 80-90 g špaget – polovica manjše čebule – tretjina rumene paprike – polovica dcl belega vina – ščepec soli…

Preberi več