Anina kuhinja

Brezglutenske Schaer testenine alla lazanja

Čas priprave: 30 minut

Čas kuhanja: 25 minut

Količina: 4 osebe

Sestavine:

  • Sestavine za mesno omako:
  • 400 gramov mletega mesa (mleto goveje meso – Hofer – znamka Natur aktiv)
  • 1 manjša čebula
  • 2 stroka česna
  • 250 gramov mletih pelatov (znamka Fructal)
  • čajna žlička paradižnikovega koncentrata/mezge (znamka Natureta)
  • ščepec sveže bazilike in posušenega origana
  • 1 zravnana čajna žlička sladkorja
  • sol in črni poper po okusu
  • Sestavine za bešamel:
  • 1 zvrhana žlica masla
  • 1 žlica brezglutenske Schaer moke
  • 150 ml sladke smetane (Znamka Ljubljanskih mlekarn)
  • 100 ml mleka
  • ščepec muškatnega oreščka in popra
  • sol po okusu
  • Ostale sestavine:
  • 500 gramov Schaerovih brezglutenskih testenin
  • 2-3 pesti naribane topljive mocarele (znamka Galbani)

Postopek:

Natisni
  1. Najprej pripravimo bešamel omako. V kozici na najvišji temperaturi stopimo maslo. Dodamo mu brezglutensko moko, ki jo nato ob rednem mešanju kuhamo le kakšno minuto oziroma toliko časa, da se na vrhu ne začne lepo peniti. Takrat prilijemo mleko in smetano. Vsebini dodamo sol, poper in muškatni orešček in jo zavremo. Ob rednem mešanju z metlico omako na srednji temperaturi kuhamo še toliko časa, da se lepo ne zgosti. Tedaj jo odstavimo.

  2. Nadaljujemo s pripravo mesne omake. V ponvi najprej zlato rumeno popečemo na drobno narezano čebulo. Takšni dodamo česen. Ko slednji zadiši v ponev dodamo mleto meso, paradižnikovo mezgo, sol, poper in origano. Meso pražimo, da se zlato zapeče, nato pa prilijemo pelate. Omako osladkamo in jo kuhamo še nekaj minut do delne zgostitve. Vmešamo še baziliko.

  3. Testenine skuhamo al-dente. Kuhane odcedimo in premešamo s pripravljeno mesno omako. Preložimo jih v pekač.

  4. Po vrhu polijemo bešamel omako in čeznjo potresemo naribano mocarelo. Vsebino položimo v segreto pečico na 200 stopinj za 20-30 minut oziroma dokler sir lepo zlato ne porjavi.

  5. Testenine postrežemo.

V receptu uporabljam Schaer brezglutenske testenine (penne) in Schaer-ovo brezglutensko moko Farino.

Link do njihovih odličnih izdelkov najdete tukaj – http://www.schaer.com/.

V receptu pri sestavinah boste našli navedene znamke, ki so potrjene od dietetičarke, da ne vsebujejo glutena in jih tako vsi lahko brez skrbi zaužijete.