Metrski kolač malce drugače

Stepeni rumenjaki in sladkor. ( enako pri svetlem in temnem biskvitu ) Presejanje moke, pecilnega praška, kakava in čokolade v prahu v stepene rumenjake s sladkorjem, katerim je bil dodano mleko in olje. Vmešavanje snega v preostale sestavine. Nepečen temni biskvit v pripravi na peko. Presejanje moke in pecilnega praška v stepene rumenjake s sladkorjem,…

Preberi več

Sirov zavitek / štrudelj s pehtranom

Olje sol in moka v posodi. Vmešavanje mlačne vode v preostale sestavine. Narejeno testo. Razvelečno testo namazano z nadevom na spodnjem delu in s kislo smetano na zgornjem delu. Prepognjeno testo, namazano na spodnjem delu z nadevom, na zgornjem pa s kislo smetano. Zvito testo. Nepečeni štrudelj na pekaču. ZAHTEVNOST: 3/5ČAS PRIPRAVE: 2-3 ure Za…

Preberi več

Skutine palačinke z mandlji in medom

Zmiksane sestavine za palačinke. Sestavine za nadev v posodi. Namazana palačinka. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 5 palačink. SESTAVINE za palačinke: – 0,25 litra mleka– 1 jajce– 1 žlica olja– ščep soli– 6 zvrhanih žlic moke Sestavine za skutni nadev z mandlji: – 6 zvrhanih žlic skute– 2-3 žlice kisle smetane– 1 slaba pest…

Preberi več

Čokoladni razpokani piškoti s sladkorjem v prahu

Zmešan sladkor, kakav in olje v posodi. V manjši posodi stepena jajca. V ozadju moka in pecilni prašek. Presejanje moke v ostale sestavine. Čokoladna zmes po hlajenju in sladkor v prahu. Narejeni surovi piškotki. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 1,5 ure ( čez noč morajo biti v hladilniku ) SESTAVINE: – 90 g kakava v prahu– 120…

Preberi več

Jabolčni mafini / muffini s cimetom

Naribana ožeta jabolka. Pripravljen pekač. Levo beljaki, desno rumenjaki s sladkorjem. Narejen sneg. Presejanje moke v ostale sestavine. Dodajanje snega. Napolnjene posodice z jabolki na 1 žlici zmesi. Nepečeni jabolčni mafini s cimetom. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 45 minut ( skupaj s peko ) Za 12 mafinov. SESTAVINE: – 2 jajca– 280 g moke– 1 vrečka…

Preberi več

Orehovi rogljički

Jajca, sol, olje in moka v posodi. Vzhajan kvas v sladkanem mleku. Pripravljeno testo. Narejen sneg za nadev. Dodajanje snega k zmletim orehom, cimetu, medu in sladkorju. Narejen orehov nadev. Razdeljeno testo na 4 dele. Tukaj se vidijole tri, ker se en del že valja. Razdeljen krog na osmine. Priprava posameznega trikotnika. Nadev na trikotniku….

Preberi več

Čokoladno pecivo z vanilijevo kremo

V ozadju stepeni rumenjaki in sladkor. Spredaj sneg in zmešana moka s kakavom in čokolado v prahu, ter pecilnim praškom. Presejanje suhih sestavin v ostale. Suhe sestavine ki se niso presejale. Te vržemo stran. Vmešavanje snega v ostale sestavine. Nepečen biskvit. Pečen biskvit v ozadju. Spredaj mleko z rumom. Skuhan vanilijev puding. Stopljena margarina levo….

Preberi več

Enostavni svetlo temni biskvit

Presejanje moke in pecilnega praška v preostalo zmes. Vmešanje snega v preostalo zmes. V preostalo polovico vmešamo še kakav in čokolado v prahu. Prelijemo temno zmes čez svetlo. Pečen biskvit v pekaču. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za manjši pekač. ( približno 20×40 cm ) SESTAVINE: – 4 večja jajca– 10 žlic sladkorja– 13 žlic…

Preberi več

Testo za rogljičke

Jajca, olje, sol in moka v posodi. Vzhajani kvas v sladkanem mleku. Narejeno testo. Testo radeljeno na 4 dele. Na sliki se vidjo le trije, saj se en del že valja. Krog razdeljen na osmine. Ustvarjanje rogljička. Mazanje rogljičkov z rumenjaki. Pečeni rogljički. ZAHTEVNOST: 3/5ČAS PRIPRAVE: 1-2 uri Za približno 30 rogljičkov. SESTAVINE: – 750-800…

Preberi več

[sg_popup id=1]