Anina kuhinja

Krhki piškoti srčki z jagodno marmelado

Čas priprave: 10-15 minut

Čas kuhanja: 10-12 minut

Količina: cca 30-40 piškotov

Sestavine:

250 gramov bele moke
125 gramov masla
125 gramov sladkorja v prahu
3 rumenjaki
ščepec soli
1 žlica vanilijevega sladkorja
1 žlica limoninega soka
10-12 žlic Bonne Maman jagodnega džema

Postopek:

Natisni

Moko in maslo zdrobimo skupaj ali na hitro zmiksamo v multipraktiku.

Vmešamo sladkor, vanilijev sladkor, sol, limonin sok in rumenjake. Mešamo ali miksamo da se oblikuje testo. Testo lahko položite v hladilnik za 20-30 minut ali pa pričnete z njim delati takoj. (sama ga vedno takoj uporabim naprej)

Z žlico zajemajte testo (ali pa ga zrežete na enake koščke, če je preveč ohlajeno za zajemanje) in oblikujete kroglice. Polagate jih na pekač obložen s papirjem za peko. Vzamete kozarec z ravno spodnjo površino, malce ga pomokate in kroglice sploščite. Če se testo želi prijemati na kozarec, med vsakim sploščevanjem položite spodnji del kozarca v moko in otresite.

V vsak krog s kuhalnico vtisnemo obliko srca. V izdolbino dodamo jagodni džem.

Pekač položimo v pečico segreto na 180 stopinj za 10-13 minut – odvisno od velikosti in željene zapečenosti piškotov.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.