Zaradi kolektivnega dopusta, bodo vsa naročila, oddana po 6.7.2020 v dostavo predana po 29.7.2020. Hvala za razumevanje.

Anina kuhinja

Mafini z bananani, belo in temno čokolado

ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 15 minut ČAS PEKE: 20-23 minut Za 12 mafinov. SESTAVINE: – 280 g moke – 70 g sladkorja – polovica čajne žličke soli – 2 dcl mleka – 2 večja jajca – 0,5 dcl olja – 1 vrečka vanilijevega sladkorja – 1 vrečka pecilnega praška – 150 g jedilne čokolade -150…

Preberi več

Pomarančni krhlji na bananinem pireju

ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 10 minut Za dve osebe. SESTAVINE: – 2 pomaranči – 2 banani – 4-5 žlic smetane – 1 žlica limoninega soka OPIS PRIPRAVE: Banane narežemo in jim dodamo limono in smetano ter jih pretlačimo da dobimo gost pire. Pomaranče olupimo. Pire razporedimo po skodelicah in ga obložimo s pomarančnimi krhlji. Pomaranče…

Preberi več

Buhtlji s slivovo marmelado

Pripravljeno testo.   Razvaljano in razrezano testo.   Dodana marmelada. (zmanjkalo slivove, zato je na sliki še malo marelične;))   Valjanje nepečenega buhteljna skozi stopljeno mlačno maslo.   Nepečeni buhtlji. ZAHTEVNOST: 3/5 ČAS PRIPRAVE: 2-3 ure Za 30-40 buhtljov SESTAVINE: – 1 liter mleka – 250 g masla – 1,5 žlice soli – 3 žlice…

Preberi več

Temna čokoladna torta

Sipanje moke in kakava v prahu.   Narejena zmes za biskvit.   Pečen biskvit.   Dodajanje stopljene čokolade v stepeno smetano.   V obodu prva plast biskvita in kreme.   Ohlajena torta.   Prelivanje torte s stopljeno čokolado.   ZAHTEVNOST: 3/5 ČAS PRIPRAVE: 30-40 minut ČAS PEKE: 40 minut Za pekač premera 26 cm. SESTAVINE…

Preberi več

Jabolčni puding

Skuhana jabolka.   Odcejena voda.   Zmešan puding z vodo.   Vmešavanje zmesi za puding v jabolčni sok.   ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 40 minut Za 8 oseb. SESTAVINE: – 9 jabolk – približno 2 litra vode – 4 žlice sladkorja – 2 vrečke vanilijevega sladkorja – 3 klinčki – 3 vrečke vanilijevega pudinga OPIS…

Preberi več

[sg_popup id=1]