Ocvrte/pohane kruhove šnite

Pripravljen pladenj, mleko z jajci in olje, ki se segreva. Cvrenje namočenih kruhovih rezin. Ocvrte šnite med odtekanjem na pladnju. Ocvrte šnite z sladkorjem. V ozadju jabolčna čežana. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 20-30 minut  Za 12 šnit. SESTAVINE: – 2,5 dcl mleka– 3 jajca– sladkor– 12 kosov kruha ( priporočam razpolovljene štručke ) OPIS PRIPRAVE:   …

Preberi več

Rožičev biskvit prelit s stopljeno čokolado

Presipavanje suhih sestavin v zmes iz rumenjakov. Zmešanim suhim sestavinam z jabolki in rumenjakovo zmesjo dodan sneg. Nepečen biskvit v pekaču. Pokrivanje pečenega peciva s stopljeno čokolado. ZAHTEVNOST: 3/5ČAS PRIPRAVE: 1,5 ure (s peko) Za 16 kosov. Pekač velikosti približno 40×60 cm. SESTAVINE: – 4 jabolka– 5 jajc– 250 g sladkorja– 1 vrečka vanilin sladkorja–…

Preberi več

Krhki pustni flancati

Moka, rumenjaki, maslo, vino, sladkor, kisla smetana, sol in pecilni prašek v posodi.   Mešanje sestavin.   Malce zmešanim sestavinam dodan sneg.   Testo pripravljeno na počivanje. Rezanje kock iz testa.   Začetek oblikovanja kock.   Desni rob zavihate pod kvadrat.   Ga potegnete skozi luknjico od zareze.   Del ki ste ga potegnili skozi…

Preberi več

Mančmelov – Munchmellow

Spečen biskvit. Stopljena čokolada. Prekrivanje biskvita z sladkanim snegom. Zabadanje zobotrebca v pečen sneg, ki se je napihnil. Prekrivanje snega in peciva s stopljeno čokolado. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 45 minut Za 18 manjših kosov. Za pekač velikosti približno 20 x 40 cm. SESTAVINE: -5 jajc– 140 g moke– 1 vrečka pecilnega praška– 170 g sladkorja–…

Preberi več

Klasičen tiramisu

Stepeni rumenjaki s sladkorjem. Mascarponejeve krema. Namakanje piškotov v kavino tekočino. Oblikovanje tiramisuja. Tiramisu v pekaču. ZAHTEVNOST:3/5ČAS PRIPRAVE: 40 minut Za 12 večjih kosov. Pekač velikosti približno 30×60 cm. SESTAVINE: – 1,5 l mascarponeja– 8 manjših jajc– 240 g sladkorja v prahu-vanilin sladkor– 1 liter kave– 8 žlic ruma– kakav v prahu-500 g baby piškotov…

Preberi več

Čokoladni tiramisu

Razpolovitev biskvita. Stopljena bela čokolada. Mascarponejeva krema. Čokoladni tiramisu v pekaču. ZAHTEVNOST: 4/5ČAS PRIPRAVE: 1,5 ure Za 6 večjih kosov. Pekač velikosti približno 20cm x 40 cm. SESTAVINE: Sestavine za kremo: – 750 g mascarponeja– 2 jajca– 4 zvrhane žlice sladkorja v prahu  ( lahko več če ste še večji sladkosned kot jaz 😉 )–…

Preberi več

Orehova potica

Za Slovenijoje značilna tudi izvirna sladica, potica, ki je sestavljena iz vzhajanega testa in polnila, ki je po navadi orehovo. Potica je opisana že v Valvasorjevi Slavi vojvodine Kranjske. ˝Oreh je v Kranjski deželi precej razširjen. Ljudje ga sušijo za jed, a ga tudi rabijo za neki kruh v božičnih dneh, čemur rečejo potica.˝    Janez…

Preberi več

Carski praženec – šmorn

Carski praženec je čudovita jed, ki je prav tako dokaj enostavna za pripraviti. Masa za carski praženec. Peka carskega praženca. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 25 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 2 jajca-3-4 žlice olja – ščepec soli (1/3 čajne žličke)– vrečka vanilinega sladkorja– 250 – 300 g moke-2 dcl mleka– 2/3 vrečke pecilnega praška– sladkor…

Preberi več

Cimetove ladjice s pudingom

Cimetove ladjice s pudingom so odlična sladica, ki poleg okusa še prav privlačno izgleda. Roladica in krogec iz listnatega testa. Listnati krogci na pekaču. Kuhan vanilijev puding. ZAHTEVNOST: 3/5ČAS PRIPRAVE: 40 minut Za 6 šalčk. SESTAVINE: – 1/2 kupljenega listnatega testa – cimet-4 žlice sladkorja– 1 vrečka vanilijevega pudinga– 300-400 dcl mleka– Sadje, piškoti za…

Preberi več

Vroče maline s smetano in sladoledom

Vroče maline so ena izmed najbolj slastnih sladic, ter poleg tega še nesramno enostavne za pripraviti. Maline s sladkorjem in vodo v pripravi na kuhanje. Stepena smetana z sladkorjem. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: 15 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 300-400 g malin ( zmrznjenih ali svežih )-2- 3 žlice sladkorja ( lahko več ali manj,…

Preberi več

[sg_popup id=1]