Zaradi kolektivnega dopusta bodo vsa naročila oddana med 28.6. in 14.7. v dostavo predana 15.7.2024. Hvala za razumevanje.

Anina kuhinja

Pečeni pustni jabolčni krofki

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: 25-30 minut

Količina: cca 15 krofkov

Sestavine:

Sestavine:
2-3 jabolka
cimet
1 zavitek zvaljanega listnatega testa
50 ml mleka (rastlinskega ali kravjega)
sladkor v prahu za posip

Postopek:

Natisni

Jabolka narežemo na kolobarje in jim izrežemo srednji del. Naredimo večjo luknjo da bomo lahko lepo ovijali testo in bo po peki tam še vedno luknja.

Narezana jabolka potresemo s cimetom.

Testo zrežemo na trakove in jih ovijamo okrog jabolk. Takšne polagamo na papir za peko. Pripravljene premažemo z mlekom in položimo v segreto pečico na 180 stopinj za nekih 25 minut – oziroma dokler se lepo rjavkasto ne obarvajo. V kolikor imate kombinirano parno pečico ob peki vključite 2 stopnjo pare. V kolikor je nimate na dno položite večjo posodo z vodo.

Pečene malo ohladimo, nato pa potresemo s sladkorjem v prahu.

Pečene pustne jabolčne krofke iz listnatega testa sem pripravila s pomočjo Boscheve kombinirane parne pečice, ki jo najdete tukaj.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.