Čokoladni razpokani piškoti s sladkorjem v prahu

Zmešan sladkor, kakav in olje v posodi. V manjši posodi stepena jajca. V ozadju moka in pecilni prašek. Presejanje moke v ostale sestavine. Čokoladna zmes po hlajenju in sladkor v prahu. Narejeni surovi piškotki. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 1,5 ure ( čez noč morajo biti v hladilniku ) SESTAVINE: – 90 g kakava v prahu– 120…

Preberi več

Jabolčni mafini / muffini s cimetom

Naribana ožeta jabolka. Pripravljen pekač. Levo beljaki, desno rumenjaki s sladkorjem. Narejen sneg. Presejanje moke v ostale sestavine. Dodajanje snega. Napolnjene posodice z jabolki na 1 žlici zmesi. Nepečeni jabolčni mafini s cimetom. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 45 minut ( skupaj s peko ) Za 12 mafinov. SESTAVINE: – 2 jajca– 280 g moke– 1 vrečka…

Preberi več

Orehovi rogljički

Jajca, sol, olje in moka v posodi. Vzhajan kvas v sladkanem mleku. Pripravljeno testo. Narejen sneg za nadev. Dodajanje snega k zmletim orehom, cimetu, medu in sladkorju. Narejen orehov nadev. Razdeljeno testo na 4 dele. Tukaj se vidijole tri, ker se en del že valja. Razdeljen krog na osmine. Priprava posameznega trikotnika. Nadev na trikotniku….

Preberi več

Čokoladno pecivo z vanilijevo kremo

V ozadju stepeni rumenjaki in sladkor. Spredaj sneg in zmešana moka s kakavom in čokolado v prahu, ter pecilnim praškom. Presejanje suhih sestavin v ostale. Suhe sestavine ki se niso presejale. Te vržemo stran. Vmešavanje snega v ostale sestavine. Nepečen biskvit. Pečen biskvit v ozadju. Spredaj mleko z rumom. Skuhan vanilijev puding. Stopljena margarina levo….

Preberi več

Enostavni svetlo temni biskvit

Presejanje moke in pecilnega praška v preostalo zmes. Vmešanje snega v preostalo zmes. V preostalo polovico vmešamo še kakav in čokolado v prahu. Prelijemo temno zmes čez svetlo. Pečen biskvit v pekaču. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za manjši pekač. ( približno 20×40 cm ) SESTAVINE: – 4 večja jajca– 10 žlic sladkorja– 13 žlic…

Preberi več

Testo za rogljičke

Jajca, olje, sol in moka v posodi. Vzhajani kvas v sladkanem mleku. Narejeno testo. Testo radeljeno na 4 dele. Na sliki se vidjo le trije, saj se en del že valja. Krog razdeljen na osmine. Ustvarjanje rogljička. Mazanje rogljičkov z rumenjaki. Pečeni rogljički. ZAHTEVNOST: 3/5ČAS PRIPRAVE: 1-2 uri Za približno 30 rogljičkov. SESTAVINE: – 750-800…

Preberi več

Bananina krema

Sestavine na delovni površini. Stepena smetana v ozadju in zmiksana banana spredaj. Bananina krema. V ozadju nadevana v čokoladnih palačinkah. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: 10 minut Za 2-2,5 dcl kreme. SESTAVINE: – 1- 1,5 dcl smetane za stepanje– 1 polna žlica sladkorja– 1 vanilin sladkor– 1 dobro zrela banana OPIS PRIPRAVE:   Smetano stepemo z električnim…

Preberi več

Čokoladne palačinke

Sestavine na delovni površini. Čokoladna zmes za palačinke. Nepečena palačinka na prvi strani. Palačinka je na prvi strani pečena ko postane takole motna – preverjajte z zgornjo sliko. Palačinka na drugi, obrnjeni strani. Čokoladne palačinke nadevane z bananino kremo. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 10-13 palačink. Odvisno od velikosti. SESTAVINE: – 3 jajca– 14…

Preberi več

Lešnikov biskvit z nougat / lešnikovo čokolado

Stepeni rumenjaki z sladkorjem. Presejanje moke s pecilnim praškom v posodo. Zmes za biskvit brez snega. Končana zmes za biskvit v pekaču. Rezanje in dodajanje lešnikove čokolade. Nepečen lešnikov biskvit s čokolado. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 50 minut Za pekač prb. 20×40 cm. SESTAVINE: – 5 jajc– 10 zravnanih žlic sladkorja– 10 žlic mleka– 10 žlic…

Preberi več

Jabolčna čežana

Kuhana jabolka s cimetom in sladkorjem. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: 20 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 4 jabolka– 1-2 l vode– 5 klinčkov/nageljnovih žbic– ščepec cimeta– sladkor OPIS PRIPRAVE:    Jabolka olupimo, jih razrežemo na četrtine ter jim odstranimo peške, pecelj in muhe. Nato vsako četrtino še razrežemo na tri dele, da nastanejo dokaj majhni…

Preberi več

[sg_popup id=1]