Sestavine:
Sestavine za panakote:
700 ml sladke smetane
5 lističev želatine
70 gramov mlečne čokolade
70 gramov temne čokolade
1 žlica sladkorja
+
100 ml sladke smetane za okras + žlička sladkorja
čokoladni dekor po okusu
Postopek:
NatisniŽelatino namočimo v mrzlo vodo za 10 minut. Smetano vlijemo v kozico in jo pripeljemo do vretja. Umaknemo in vmešamo želatino. Nato jo 300 ml vlijemo stran, vmešamo sladkor. Ostalo smetano razdelimo na dva dela. V vsak del stresemo čokolado. V enega temno, v drugega mlečno. Počakamo nekaj minut, nato pa fino premešamo.
Sama sem začela z vlivanjem smetane, toda predlagam da začnete z vlivanjem temno čokoladne zmesi, ker se bo ta hitreje začela gostiti in zna na koncu oteževati vlivanje. Temno čokoladno zmes natočimo v kozarce (pripravljene kot kaže slika). Za lepše prelivanje v kozarček svetujem uporabo vrčka. Nato položimo v zamrzovalnik za 30-40 minut.
Ko je panakota čvrsta, kozarček malo obrnemo, vlijemo mlečno čokoladno in spet položimo v zamrzovalnik za 30-40 minut. Postopek ponovimo s smetano.
Ko so panakote čvrste jih okrasimo s stepeno smetano in čokoladnim dekorjem, ter postrežemo.
Trojno čokoladni panakota kozarčki s smetano so super hitra ideja za praznovanja ali kadar gostite obiske.
Recept je podprl Jeruzalem Ormož in je nastal v sklopu obdarovanja njihove krasne penine Art edition by Alja Horvat, ki jo vidite tudi na slikah.