Anina kuhinja

Trojno čokoladni panakota kozarčki s smetano

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: čas hlajenja 2-3 ure

Količina: 2 večja ali tri manjši kozarčki

Sestavine:

Sestavine za panakote:
700 ml sladke smetane
5 lističev želatine
70 gramov mlečne čokolade
70 gramov temne čokolade
1 žlica sladkorja
+
100 ml sladke smetane za okras + žlička sladkorja
čokoladni dekor po okusu

Postopek:

Natisni

Želatino namočimo v mrzlo vodo za 10 minut. Smetano vlijemo v kozico in jo pripeljemo do vretja. Umaknemo in vmešamo želatino. Nato jo 300 ml vlijemo stran, vmešamo sladkor. Ostalo smetano razdelimo na dva dela. V vsak del stresemo čokolado. V enega temno, v drugega mlečno. Počakamo nekaj minut, nato pa fino premešamo.

Sama sem začela z vlivanjem smetane, toda predlagam da začnete z vlivanjem temno čokoladne zmesi, ker se bo ta hitreje začela gostiti in zna na koncu oteževati vlivanje. Temno čokoladno zmes natočimo v kozarce (pripravljene kot kaže slika). Za lepše prelivanje v kozarček svetujem uporabo vrčka. Nato položimo v zamrzovalnik za 30-40 minut.

Ko je panakota čvrsta, kozarček malo obrnemo, vlijemo mlečno čokoladno in spet položimo v zamrzovalnik za 30-40 minut. Postopek ponovimo s smetano.

Ko so panakote čvrste jih okrasimo s stepeno smetano in čokoladnim dekorjem, ter postrežemo.

Trojno čokoladni panakota kozarčki s smetano so super hitra ideja za praznovanja ali kadar gostite obiske.

Recept je podprl Jeruzalem Ormož in je nastal v sklopu obdarovanja njihove krasne penine Art edition by Alja Horvat, ki jo vidite tudi na slikah.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.