Anina kuhinja

Ekspresni veganski bananin kruh s čokolado

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 55 minut

Količina: 1 pravokotni visoki pekač

Sestavine:

Sestavine:
4 zrele banane
80 ml rastlinskega mleka
80 gramov Proteini.si arašidovega masla
1 žlica vanilijeve arome
100 gramov pirine ali navadne moke
100 gramov polnozrnate moke
1/2 čajne žličke cimeta
50 gramov ovsenih kosmičev
50 gramov mandljevih lističev
1 čajna žlička sode bikarbone
1/3 čajne žličke soli
150 gramov temno čokoladnih kapljic
+
čokoladne kapljice in mandljevi lističi za vrh

Postopek:

Natisni

Banane fino pretlačimo in jim vmešamo mleko, arašidovo maslo in vaniljevo aromo.

V posodi zmešamo moko, cimet, sol, kosmiče, mandljeve lističe, sodo in čokoladne kapljice.

Suhe sestavine zmešamo s tekočimi in prelijemo v dobro namaščen pekač, ki ga lahko obložite tudi s papirjem za peko, da boste kolač lažje vzeli ven. Po vrhu potresemo čokoladne kapljice in mandljeve lističe.

Kolač pečete v segreti pečici na 170 stopinj 55 minut. Nežno ga ohladite, nato pa postrežete.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.