Sestavine:
Sestavine:
4 zrele banane
80 ml rastlinskega mleka
80 gramov Proteini.si arašidovega masla
1 žlica vanilijeve arome
100 gramov pirine ali navadne moke
100 gramov polnozrnate moke
1/2 čajne žličke cimeta
50 gramov ovsenih kosmičev
50 gramov mandljevih lističev
1 čajna žlička sode bikarbone
1/3 čajne žličke soli
150 gramov temno čokoladnih kapljic
+
čokoladne kapljice in mandljevi lističi za vrh
Postopek:
NatisniBanane fino pretlačimo in jim vmešamo mleko, arašidovo maslo in vaniljevo aromo.
V posodi zmešamo moko, cimet, sol, kosmiče, mandljeve lističe, sodo in čokoladne kapljice.
Suhe sestavine zmešamo s tekočimi in prelijemo v dobro namaščen pekač, ki ga lahko obložite tudi s papirjem za peko, da boste kolač lažje vzeli ven. Po vrhu potresemo čokoladne kapljice in mandljeve lističe.
Kolač pečete v segreti pečici na 170 stopinj 55 minut. Nežno ga ohladite, nato pa postrežete.