Čokoladni razpokani piškoti s sladkorjem v prahu

Zmešan sladkor, kakav in olje v posodi. V manjši posodi stepena jajca. V ozadju moka in pecilni prašek. Presejanje moke v ostale sestavine. Čokoladna zmes po hlajenju in sladkor v prahu. Narejeni surovi piškotki. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 1,5 ure ( čez noč morajo biti v hladilniku ) SESTAVINE: – 90 g kakava v prahu– 120…

Preberi več

Orehovi rogljički

Jajca, sol, olje in moka v posodi. Vzhajan kvas v sladkanem mleku. Pripravljeno testo. Narejen sneg za nadev. Dodajanje snega k zmletim orehom, cimetu, medu in sladkorju. Narejen orehov nadev. Razdeljeno testo na 4 dele. Tukaj se vidijole tri, ker se en del že valja. Razdeljen krog na osmine. Priprava posameznega trikotnika. Nadev na trikotniku….

Preberi več

Rožičev biskvit prelit s stopljeno čokolado

Presipavanje suhih sestavin v zmes iz rumenjakov. Zmešanim suhim sestavinam z jabolki in rumenjakovo zmesjo dodan sneg. Nepečen biskvit v pekaču. Pokrivanje pečenega peciva s stopljeno čokolado. ZAHTEVNOST: 3/5ČAS PRIPRAVE: 1,5 ure (s peko) Za 16 kosov. Pekač velikosti približno 40×60 cm. SESTAVINE: – 4 jabolka– 5 jajc– 250 g sladkorja– 1 vrečka vanilin sladkorja–…

Preberi več

Rolada iz govejega mesa nadevana z omako iz rumene paprike

Sestavine za mesno testo v električnem mešalniku. Zmiksane sestavine. Razvaljano testo na aluminijasti foliji. Nadevano testo. Zvita rolada z koščki masla. Ovita rolada z aluminijasto folijo. ZAHTEVNOST: 3/5 ČAS PRIPRAVE: 45 minut Za 4 osebe, kot priloga. SESTAVINE: – 200-225 g kuhanega govejega mesa – 60 g kruha ( 2 majhni štručki ) – 3…

Preberi več

Pečena začinjena svinjska pečenka

Začinjena svinjska ribica v pečici. Rezanje pečene svinjske ribice. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 2 uri Za 8-10 oseb. SESTAVINE: – 1,5 – 2 kg mesa – svinjskega mesa – dober ščepec rožmarina, paprike v prahu, belega popra, soli– 1-2 žlici nemletega črnega popra – manjša čebula– 5-6 žlic olja OPIS PRIPRAVE:     Meso položimo v pekač…

Preberi več

Čokoladni tiramisu

Razpolovitev biskvita. Stopljena bela čokolada. Mascarponejeva krema. Čokoladni tiramisu v pekaču. ZAHTEVNOST: 4/5ČAS PRIPRAVE: 1,5 ure Za 6 večjih kosov. Pekač velikosti približno 20cm x 40 cm. SESTAVINE: Sestavine za kremo: – 750 g mascarponeja– 2 jajca– 4 zvrhane žlice sladkorja v prahu  ( lahko več če ste še večji sladkosned kot jaz 😉 )–…

Preberi več

Orehova potica

Za Slovenijoje značilna tudi izvirna sladica, potica, ki je sestavljena iz vzhajanega testa in polnila, ki je po navadi orehovo. Potica je opisana že v Valvasorjevi Slavi vojvodine Kranjske. ˝Oreh je v Kranjski deželi precej razširjen. Ljudje ga sušijo za jed, a ga tudi rabijo za neki kruh v božičnih dneh, čemur rečejo potica.˝    Janez…

Preberi več

Vroče maline s smetano in sladoledom

Vroče maline so ena izmed najbolj slastnih sladic, ter poleg tega še nesramno enostavne za pripraviti. Maline s sladkorjem in vodo v pripravi na kuhanje. Stepena smetana z sladkorjem. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: 15 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 300-400 g malin ( zmrznjenih ali svežih )-2- 3 žlice sladkorja ( lahko več ali manj,…

Preberi več

[sg_popup id=1]