Sestavine:
Sestavine za brownije:
350 gramov čokolade
140 gramov kakava
150 gramov masla
4 jajca
150 gramov sladkorja
Sestavine za beljakovo kremo:
135 gramov beljakov
90 gramov sladkorja
200 gramov sladkorja – toliko vode da prekrije sladkor
1 polna čajna žlička vanilijeve paste ali semena vanilijevega stroka
+
16 mini čajnih žličk jagodne marmelade
8 svežih jagod
Postopek:
NatisniČokolado z maslom stopimo.
Jajca in sladkor stepemo do svetlo rumene barve. Med mešanjem vmešamo stopljeno čokolado z maslom. Nato vmešamo vse preostale sestavine.
Vlijemo v dobro namaščen pekač in položimo v segreto pečico na 170 stopinj ta 30 minut. Popolnoma ohladimo in zrežemo na 16 kvadratkov.
Iz beljakov in sladkorja naredimo čvrst sneg. Vmešamo vanilijevo pasto. Iz sladkorja in vode skuhamo sladkorno raztopino – da doseže 117 stopinj. Stopljen sladkor vmešamo v beljakovo zmes. Kremo nato mešamo da se med mešanjem ohladi. Mešamo kar nekih 10-15 minut. Med mešanjem in hlajenjem se bo tudi zgostila.
Kremo nabrizgamo na brownije in na sredini pustimo luknjico za marmelado.
V luknjico dodamo jagodno marmelado in na vrh dodamo svežo polovico jagode.
Brezglutenske brownie indijančke z jagodami sem pripravljala z novim Boschevim kuhinjskim robotom Serie 6 in s pomočjo Boscheve vrhunske kombinirano parne pečice.