Krhko testo je bilo prvo testo, ki mi je na začetku delalo preglavice. Ko sem sčasoma osvojila nekaj najbolj pomembnih dejstev pa je priprava tega odličnega testa postala mala malica. Krhko testo je odlično za sladice in za slane jedi. Brez težav ga pripravite vnaprej in zamrznete. Toda, le pazite da ga porabite v roku…
Klasične palačinke
Izpopolnjen recept za palačinke, ki se pri nas doma vsaj enkrat tedensko znajdejo na meniju. 🙂…
Pečene rdeče podolgovate paprike
Tudi kakšna osnova mora biti vsake toliko časa objavljena. Sem prepričana, da bo recept vsem ljubiteljem pečenih paprik prišel prav. 😉 Sestavine: – rdeče podolgovate paprike – peki papir Paprike operemo in dobro osušimo. Položimo jih na peki papir in naprej v segreto pečico na 220 stopinj. Po desetih minutah peke jih obrnemo, da se…
Pražena jetrca
Sama sem si praženje jetrc predstavljala kot nekaj najbolj enostavnega na celem svetu. Ampak obstajajo triki, ki poskrbijo da so jetrca mehka. Če bi jih pražili tako kot pražimo druge kose mesa, bi na koncu na krožniku imeli trdo in žvečljivo jed. No, pripravljena na tak način kot je napisan spodaj, so bila neverjetno okusna…
Domača piščančja juhica / piščančja jušna osnova
Danes imam za vas pripravljen recept za piščančjo jušno osnovo, ki je ena najbolj pogostih osnov, ki se jih uporablja v kuhanju. Upam, da vam bo recept prišel prav. 🙂 Če želite juho zamrzniti, jo dobro ohladite, prelijte v posodice ali vrečke in položite v zamrzovalnik. V zamrzovalniku zdrži vse do 2-3 mesecev. Če pa…
Masa royal – royal icing – masa za okraske
Recept za čokoladne tortice (tukaj) in rožnato glazuro.(tukaj) Če želite sami ustvarjati doma, je ta masa idealna za to. 😉 Sestavine: – 1 beljak – 230-250 g sladkorja v prahu – 1/3 čajne žličke limoninega soka – 1/2 čajne žličke koruznega škroba Opis priprave: Beljak z vilico malce stepemo, da nastane redka bela zmes. Vmešamo…
Rahli kmečki babičini krofi / bobi
V naši vasici je danes semenj. In moja babica ali mama, kakor ji pravim jaz, ga vsako leto vzame zelo resno, sploh kar se tiče priprave hrane. Poleg potice in vseh drugih dobrot, ki jih pripravi, so vedno na mizi tudi njeni krofi. Pripravlja jih po receptu njene mame in so malce drugačni, kot tisti…
Trdo kuhana jajca
ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 15 minut SESTAVINE: – jajca – voda OPIS PRIPRAVE: V vodo nežno položimo jajca in jo zavremo. Ko voda zavre jajca kuhamo še 10 minut. Vodo nato odlijemo in jih prelijemo s hladno vodo. Takšne nato olupimo. Veliko sreče…