Anina kuhinja

Sneg

Recept za sneg je namenjen tistim, ki snega še nikoli niste poskusili naresti in tako spada med osnove kuhanja. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS TRAJANJA: 5-10 minut OPIS PRIPRAVE:     Beljake ločimo od rumenjakov. Poskrbimo da med beljaki ni nobene sledi rumenjakov, saj se drugače sneg ne bo naredil. Nato stepamo beljake s električnim mešalnikom na največji hitrosti…

Preberi več

Stopljena čokolada

Recept za stopljeno čokolado je za tiste, ki tega niste še nikoli počeli, in je seveda štet pod osnove kuhanja. Večinoma se čokolada topi na pari, toda jaz jo pripravljam malo drugače. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS TRAJANJA: 10 minut SESTAVINE: – 400 g jedilne čokolade– 170-200 g masla – 1 žlica sladkorja v prahu OPIS PRIPRAVE:      …

Preberi več

Mehko kuhana jajca

Mehko kuhana jajca so fantastična za zajtrk. Recept je za tiste, ki nikoli niste prepričani koliko časa je potrebno kuhati jajca, da so mehko kuhana.                                                          Foto: Kristijan Žontar, istock ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: 3 minute SESTAVINE: – 1 jajce– ščepec soli OPIS PRIPRAVE:      V manjšo posodo vlijemo vodo in jo zavremo. Nato za 3…

Preberi več

Pica

   Píca (italjansko pizza) je jed italjanske kuhinje iz vzhajanega testa, obloženega predvsem z paradižnikovim pirejem in sirom ( mozzarela ). Začinimo jo z baziliko ali origanom in spečemo v peči. Taka osnovna vrsta pice ima vse barve italjanske zastave in se imenuje po soprogi prvega italijanskega kralja Umberta I, Margeriti – pica margerita. Danes…

Preberi več

[sg_popup id=1]