Tudi kakšna osnova mora biti vsake toliko časa objavljena. Sem prepričana, da bo recept vsem ljubiteljem pečenih paprik prišel prav. 😉
Sestavine:
– rdeče podolgovate paprike
– peki papir
Paprike operemo in dobro osušimo.
Položimo jih na peki papir in naprej v segreto pečico na 220 stopinj. Po desetih minutah peke jih obrnemo, da se čimbolj enakomerno spečejo.
Pečene naložimo v plastične vrečke za shranjevanje in jih v njih pustimo kakšne 20-30 minut. (da se dobro ‘našvicajo’ 😉 )
Po tem času jih olupimo
in jim odstranimo pecelj in peške.
Tako pripravljene lahko uporabljate za solate, lahko jih nadevate,…
Veselo packanje 😉
Mmmm obožujem jih! Še bolj pa roštiljane 😀
Mmm tiste so pa še boljše 😉
Tole pa je zelo dobro!
Jelka
Jelka, prav res, čez pečene paprike jih ni. 🙂