Sestavine:
1 čebula
10-15 špargljev
1-2 stroka česna
200 gramov arborio riža
500 ml vrele vode
3-4 piščančji zrezki
ščepec peteršilja
2/3 čajne žličke soli
1/6 čajne žličke popra
1-2 žlici paradižnikovih pelatov
2-3 žlice svežega sira
parmezan
drobnjak
Postopek:
NatisniČebulo in česen narežemo na drobno. Piščanca operemo, osušimo in malce posolimo. Šparglje narežemo na manjše kolobarje – vrhove prihranimo cele.
V pekač naložimo vso zelenjavo – razen vrhov. Dodamo riž, peteršilj, sol, poper, pelate in zalijemo z vrelo vodo.
Premešamo in na vrh dodamo piščančje meso in špargljeve vrhove.
Pečemo pokrito v segreti pečici na 180 stopinj 20 minut.
Pečeno rižoto potresemo s svežim sirom, drobnjakom in parmezanom.
Lahko pečeno špargljevo rižoto s piščancem sem pripravljala v keramičnem pekaču znamke Emile Henry. Več o njej najdete tukaj. Pekač je vrhunski. Sama sem ga že vsaj 8x oprala v pomivalnem stroju in ostaja popolnoma nedotaknjeno enak kot ko sem ga prvič videla.
Pri pripravi sem uporabljala moje nove japonske nože Global in Kasumi. Vrhunski so! Več informacij o njih pa tukaj in tukaj.