Sestavine:
500 gramov piščančjih filejev
3-4 žlice moke (jaz sem uporabila brezglutensko Schaer Farino)
1/2 čajne žličke soli
3 jajca
4 žlice jogurta
15 žlic drobtin (jaz sem uporabila brezglutenske Schaer)
5-7 grisinov (jaz sem uporabila brezglutenske Schaer)
1 žlica parmezana
2 žlici narezanega drobnjaka
ščepec popra
10-20 gramov jogurtovega masla (ali klasičnega)
Postopek:
NatisniPiščančje fileje operemo, osušimo in posolimo. V eno posodo dodamo moko. V drugo posodo dodamo drobtine, fino zdrobljene grisine, poper, drobnjak in parmezan. V tretji posodi stepemo jajce in jogurt.
Zrezke pomokamo, nato pa pomočimo v jajčno zmes, na koncu pa še v drobtine. Položimo jih na papir za peko.
Po vrhu dodamo čisto tanko majhno rezino jogurtovega masla.
Pečemo v pečici segreti na 200 stopinj 15 minut. Nato pa vključimo žar opcijo in pečemo do željene zapečenosti drobtin – nekaj minut.
Pečene pokrijemo s folijo za 5 minut, da meso počije, nato pa postrežemo.
Piščančji fileji po dunajsko, zapečeni v pečici so odlična bolj lahka alternativa paniranim dunajskim zrezkom. Odlično se tudi zamrznejo in pripravijo vnaprej.