Piščančji fileji po dunajsko, zapečeni v pečici

Čas priprave: 10-15 minut

Čas kuhanja: 20 minut

Količina: 10 filejev

Sestavine:

500 gramov piščančjih filejev
3-4 žlice moke (jaz sem uporabila brezglutensko Schaer Farino)
1/2 čajne žličke soli
3 jajca
4 žlice jogurta
15 žlic drobtin (jaz sem uporabila brezglutenske Schaer)
5-7 grisinov (jaz sem uporabila brezglutenske Schaer)
1 žlica parmezana
2 žlici narezanega drobnjaka
ščepec popra
10-20 gramov jogurtovega masla (ali klasičnega)

Postopek:

Natisni

Piščančje fileje operemo, osušimo in posolimo. V eno posodo dodamo moko. V drugo posodo dodamo drobtine, fino zdrobljene grisine, poper, drobnjak in parmezan. V tretji posodi stepemo jajce in jogurt.

Zrezke pomokamo, nato pa pomočimo v jajčno zmes, na koncu pa še v drobtine. Položimo jih na papir za peko.

Po vrhu dodamo čisto tanko majhno rezino jogurtovega masla.

Pečemo v pečici segreti na 200 stopinj 15 minut. Nato pa vključimo žar opcijo in pečemo do željene zapečenosti drobtin – nekaj minut.

Pečene pokrijemo s folijo za 5 minut, da meso počije, nato pa postrežemo.

Piščančji fileji po dunajsko, zapečeni v pečici so odlična bolj lahka alternativa paniranim dunajskim zrezkom. Odlično se tudi zamrznejo in pripravijo vnaprej.

Komentarji

*Zahtevano

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Najbolj prodajano v trgovini

Poglej vse izdelke
[sg_popup id=1]