Anina kuhinja

Rezanci s piščančjimi mesnimi kroglicami v paradižnikovi omaki

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: 1 ura

Količina: 2-3 osebe

Sestavine:

Sestavine za mesne kroglice:
250 gramov piščančjih prsi
6-9 žlic drobtin – oziroma do željene teksture
1/2 čajne žličke Kotanyi zrnastega česna
1 jajce
1/2 čajne žličke soli
poper po okusu

Ostale sestavine:
250 gramov testenin
500 ml mletih paradižnikovih pelatov
1/2 čajne žličke Kotanyi sladke mlete paprike
1/2 čajne žličke Kotanyi suhega origana
1/2 čajne žličke Kotanyi suhega peteršilja
1/2 čajne žličke Kotanyi zrnastega česna
1-2 žlici javorjevega sirupa
1/2 čajne žličke soli – po okusu
Kotanyi bel poper po okusu

Parmezan – po okusu

Postopek:

Natisni

Meso speremo in osušimo. Zrnasti česen namočimo v malce vode.

Meso narežemo na koščke in zmiksamo z ostalimi sestavinami za mesne kroglice. Začnemo s 6 žlicami drobtin. Zmes prestavimo v skledo in po potrebi dodamo še kakšno žlico drobtin, da dobimo zmes ki se lepo oblikuje v kroglice.

Kroglice popečemo na žlici dveh oljčnega olja, da lepo porjavijo, nato pa jih odstavimo in na istem olju popečemo namočen zrnasti česen za omako. Ko zadiši, dodamo vse ostale sestavine za omako. Prilijemo še neke 2 dcl vode in pokrijemo. Kuhamo pokrito 10 minut, nato pa v omako dodamo mesne kroglice in kuhamo na nizkem ognju 30 minut.

Omako serviramo s kuhanimi testeninami in potresemo z malo parmezana.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.