Praznično pečena telečja krača z vinom in čebulo

Praznično pečena telečja krača z vinom in rdečo čebulo je super ideja za praznično večerjo ali kosilo. Še posebej je primerna tudi za Božično večerjo. Sama sem jo pekla v moji kombinirani parni Boschevi pečici, ki je poskrbela, da je bila krača noro sočna in okusna. Več o Boschevih pečicah si lahko prebereš tukaj….

Preberi več

Preprosta piščančja lepljiva/pocasta rižota z grahom in korenjem

Preprosta piščančja lepljiva/pocasta rižota z grahom in korenjem je odlična ideja za kosilo. zaradi preprostih okusov jo imajo radi tudi najmlajši člani. Če želite suho rižoto preprosto srednjezrnat riž zamenjate za dolgozrnati riž (recimo basmati). Če ste ljubitelji zelenjave lahko skupaj z grahom dodate še na drobno narezano cukini bučko. 😉…

Preberi več

Špageti s piščančjimi mesnimi kroglicami v curryevi omaki z zeleno papriko

Špageti s piščančjimi mesnimi kroglicami v curryevi omaki z zeleno papriko vam bodo vzeli kakšno minutko več časa, ampak končni izdelek bo tako slasten da se bo zagotovo splačalo. Sploh če ste ljubitelj indijske kuhinje in curry mešanice začimb. Mesne kroglice na enak način lahko vključite tudi v druge vaše najljubše omake za testenine. Seveda…

Preberi več

Lepljiva preprosta rižota z rdečo papriko in piščančjim mesom

Lepljiva preprosta rižota z rdečo papriko in piščančjim mesom je pripravljena z arborio ali srednjezrnatim rižem (vrsta riža je napisana na deklaraciji), ki med kuhanjem spusti več škroba in je tako rižota na koncu bolj lepljiva. Če želite suho rižoto – torej rižoto kjer se zrna ne držijo skupaj potem uporabite basmati riž oziroma dolgozrnat…

Preberi več

[sg_popup id=1]