Anina kuhinja

Testenine z rumeno papriko, piščancem in suho salamo

Popraženo piščančje meso in salama.

 

Popražena paprika in čebula.

 

Meso in zelenjava skupaj.

 

Dodana smetana.

 

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 20-30 minut

Za 3 osebe.

SESTAVINE:

– 250 g testenin
– 200 ml smetane za kuhanje
– 1 piščančji zrezek
– 10-15 rezin suhe salame – priporočam kulen (suha salama s papriko)
– 1/2 rumene paprike
– 1 čebula
– 1/3 čajne žličke paradižnikovega koncentrata
– ščepec soli, popra, paprike v prahu

OPIS PRIPRAVE:

Čebulo prepolovimo in narežemo na kolobarje. Prav tako na manjše koščke narežemo papriko. Najprej na ponvi popečemo čebulo, nato pa ji dodamo še papriko, ki jo prav tako pražimo dokler se malo ne spusti. Nato primešamo paradižnikov koncentrat, papriko v prahu, sol in poper. V drugi ponvi popečemo narezano salamo in piščančje meso na kocke. Ko sta lepo popečena ju dodamo k čebuli in papriki. Vsemu skupaj dodamo še smetano za kuhanje, zavremo in nato omako premešamo s skuhanimi testeninami.

Dober tek!