Anina kuhinja

Jagodna penasta krema na zmletih piškotih z baziliko

Saj vem, da trenutno jagode niso v sezoni. Brez težav lahko odmrznete zamrznjene. Samo pazite, da jih položite v cedilo čez noč ali vsaj za nekaj ur, da odvečna tekočina steče proč, drugače bo krema preredka. 😉 Meni so ostale od snemanja oddaje in seveda se nisem mogla upreti, da ne bi bi iz teh…

Preberi več

Konkretno čokoladni borovničevi mafini

Po želji lahko vključite polovično ali tretjinsko količino čokolade, vendar vam obljubim, da so teli konkretno čokoladni mafini velikoooo bolj okusni. Samo pojeste lahko enega, ne pa petih. 😉 Če pa boste uporabljali zamrznjene borovnice, potem jih nekaj ur (najbolje čez noč) prej stresite na cedilo, da odteče odvečna voda. Drugače se mafini ne bodo…

Preberi več

Nizka čokoladna torta s pistacijami in brusnicami

Tortica je bila namenjena moji mamici, veliki ljubiteljici temne čokolade, ki je imela v soboto rojstni dan. 😉  Vse najboljše še tukaj mami. 🙂 Uporabite promo kodo ANACASTI za brezplačno dostavo pri nakupu v spletni trgovini Mojačokolada.si. Za pekač premera 28 cm. Za 14 kosov. Čas priprave: 20 minut + čas peke Sestavine: – 200…

Preberi več

Masa royal – royal icing – masa za okraske

Recept za čokoladne tortice (tukaj) in rožnato glazuro.(tukaj) Če želite sami ustvarjati doma, je ta masa idealna za to.  😉 Sestavine: – 1 beljak – 230-250 g sladkorja v prahu – 1/3 čajne žličke limoninega soka – 1/2 čajne žličke koruznega škroba Opis priprave: Beljak z vilico malce stepemo, da nastane redka bela zmes. Vmešamo…

Preberi več

Rožnati frosting / glazura iz kremnega sira za tortice

Recept za čokoladne tortice (tukaj) in za okraske (tukaj). Čas priprave: 10 minut Za 15 tortic. Sestavine: – 80 g masla – 155 g kremnega sira – 300 g sladkorja v prahu – 1/2 čajne žličke vanilijevega koncentrata – 1/6 čajne žličke rdečega barvila v gelu (naročite ga lahko preko spleta, ker ga pri nas…

Preberi več

Čokoladne ravne tortice / cupcake

Za 24 malih tortic. Čas priprave: 35-40 minut (skupaj s peko) Sestavine: – 250 g sladkorja – 140 g moke – 60 g kakava v prahu – 1 čajna žlička sode bikarbone IN pecilnega praška – 2/3 čajne žličke soli – 1,3 jajca – 1,5 dcl mleka – 0,8 dcl olja – 1 čajna žlička…

Preberi več

Porabimo staro potičko / biskvit recept

Že nekaj dni me na kuhinjskem pultu čaka pehtranka, ki nekako ni našla poti v najine želodčke. In ker je že lepo zgubila ves svoj sočen šarm, sem se odločila, da jo namesto običajnega načina (ko je nadrobim v mleko) porabim na malce bolj domiseln način. Na tak način lahko porabite katerokoli pecivo, kolač, potičko,…

Preberi več

Jabolčni zavitek z medeno karamelo, cimetom in orehi

Za 2 osebi. Čas priprave: 40 minut Sestavine: – 2 večja jabolka – 2 žlici sladkorja – 1/2 vrečke vanilijevega sladkorja – 1 čajna žlička meda – dober ščep cimeta – 100 g vlečenega testa (1 list) – 1-2 žlici masla – 1 pest orehov Opis priprave: V ponev stresemo sladkor, vanilijev sladkor in med….

Preberi več

[sg_popup id=1]