Anina kuhinja

Riževi cmoki z jabolčno hruškino čežana

Čas priprave: 20-25 minut

Čas kuhanja: 20 minut

Količina: 6-8 oseb

Sestavine:

Sestavine:
1000 gramov ohlajenega kuhanega mlečnega riža (sladkanega po okusu)
3 jajca
400-500 gramov moke
ščepec cimeta
2 žlici Dr.Oetker vanilin sladkorja v prahu
3 žlice Dr.Oetker sladkorja v prahu

+
2 polni žlici masla
3 žlice olja
6 žlic drobtin

Ideja za postrežbo:

jabolčna čežana – sama sem naredila hruškino jabolčno
različni kompoti

Postopek:

Natisni

Mlečni riž, skupaj s sladkorjema, cimetom in jajci zmešamo v enotno zmes. Dodamo 400 gramov moke in vmešamo v pocasto testo.

Iz testa oblikujemo cmoke in si po potrebi pri oblikovanju pomagamo z moko.

Cmoke kuhamo v soljenem kropu 22-24 minut.

V ponvi stopimo maslo in mu dodamo olje. Popražimo drobtinice da se zlato rjavo obarvajo in nanje dodamo cmoke. Povaljamo jih po drobtinah in postrežemo zraven čežane.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.