Sestavine:
Sestavine:
175 gramov bele moke
1/2 čajne žličke sode bikarbone
1/3 čajne žličke soli
115 gramov masla ali margarine sobne temperature
110 gramov svetlo rjavega sladkorja (ali belega)
10-15 gramov vanilijevega sladkorja
1 jajce
Dodatne sestavine:
18-20 čokoladnih kroglic (priporočam Lindt)
100 gramov mlečne čokolade
sladkorne oči
Postopek:
NatisniMaslo, skupaj s sladkorjema penasto umešamo.
Dodamo jajce in na hitro zmešamo. Na hitro vmešamo še moko.
Pokrijemo s plastično folijo za živila in položimo v hladilnik za 2+ ure.
Po tem času iz zmesi oblikujemo kroglice velikosti večjega oreha in jih odlagamo na papir za peko.
Pečemo jih v segreti pečici na 180 stopinj, 10 minut, da se robovi nežno obarvajo.
Takšne malo ohladimo jim izdolbemo krog na sredini, nato pa prestavimo na rešetke.
Čokolado stopimo in naredimo nogice. Malo jo dodamo tudi na sredo in tja položimo čokolado kroglico – v kolikor ima mali krogec ga položite tako da predstavlja usta. Lindt čokoladne kroglice imajo vse ta mali krogec. 😉 Sladkornim učkam dodamo malo čokolade in jih pritisnemo na krogec. Malo podržimo da se primejo. Počakamo da se čokolada strdi in postrežemo.
Pošastne pajke piškote sem pripravljala s pomočjo čudovitega Boschevega kuhinjskega robota MUM5 s tehtnico