Anina kuhinja

Pinjata kolački

Čas priprave: 20-25 minut

Čas kuhanja: 17-18 minut

Količina: 12 kolačkov

Sestavine:

Sestavine za kolačke:
2 jajci
60 gramov sladkorja
1 žlica vanilin sladkorja
ščepec soli
200 gramov moke
60 ml rastlinskega olja
150 ml mleka
1/2 vrečke pecilnega praška


Sestavine za kremo:

350 ml sladke smetane
2 žlici mascarpone sira
2 žlici sladkorja v prahu
3 lističi želatine + 30 ml sladke smetane

Ostale sestavine:
12 žlic majhnih pisanih bonbončkov + za posip po vrhu

Postopek:

Natisni

Želatino namočimo v hladni vodi.Smetano stepamo do čvrstega. Takšni vmešamo sladkor in mascarpone sir. Želatino skupaj z 30 ml sladke smetane na najnižji temperaturi stopimo. Takšno med hitrim mešanjem vmešamo v smetanovo kremo. Pokrijemo s folijo za živila in položimo v hladilnik za vsaj 1-2 uri.

Izmerimo olje in mleko. V posodi zmešamo moko s pecilnim praškom. Jajci, skupaj s sladkorjema in soljo stepamo da zmes podvoji prostornino. Takrat izmenično dodajamo izmerjene tekoče sestavine in suhe. Dodamo v papirnate košarice od pekača za mafine.

Pečemo v segreti pečici, na zgornji tretjini, na 180 stopinjah 17-18 minut oziroma dokler zobotrebec ne pride ven čist. V kolikor imamo kombinirano parno pečico, ob peki dodamo drugo stopnjo pare, za bolj sočne kolačke.

Kolačke ohladimo. Srednji del izdolbemo da naredimo prostor za bonbončke. Od izrezanega dela odrežemo pokrovček kot vidite na sliki, da boste nadevan kolaček lahko pokrili – krema ne sme priti v stik z njimi drugače bodo bonbončki spustili barvo. Kolačke nadevamo z bonbončki in pokrijemo.

Nanje nabrizgamo kremo in jih okrasimo z bonbončki tik pred postrežbo, saj bodo drugače spustili barvo na kremo.

Pinjata kolačke sem pripravljala s pomočjo čudovitega Boschevega kuhinjskega robota MUM5 s tehtnico   in Boscheve parne pečice, ki je vrhunska. Več o njej si lahko preberete tukaj.

Komentarji

*Zahtevano

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.