Anina kuhinja

Slivove pita rezine s kislo smetano

Čas priprave: 20-25 minut

Čas kuhanja: 1 ura

Količina: za večji pekač -ovalni ali pravokotni- 44x35cm

Sestavine:

Sestavine za testo:
320 g moke
250 g masla
1 čajna žlička Dr. Oetker pecilnega praška
3 žlice Dr. Oetker sladkorja v prahu
2 večja rumenjaka
1/2 čajne žličke Dr. Oetker limonine lupinice
ščepec soli
3-4 žlice limoninega soka

+ 3-4 žlice marmelade, ki je na voljo (slivova, jagodna, marelična …)

Sestavine za nadev:
1 kg sliv – razkoščičenih
3 zvrhane žlice Dr. Oetker koruznega škroba
4 žlice Dr. Oetker sladkorja v prahu
1 čajna žlička cimeta
1/3 čajne žličke ingverja
2 žlici limoninega soka
2 vrečki Dr. Oetker vanilijevega sladkorja

Sestavine za smetanov obliv:
800 gramov kisle smetane
100 gramov Dr. Oetker sladkorja v prahu
2 žlici limoninega soka
1 čajna žlička Dr. Oetker vanilijeve arome

Postopek:

Natisni

Slive grobo zrežemo i zmešamo z vsemi sestavinami za nadev.

Moko, pecilni prašek, sol, sladkor v prahu in narezan hladno maslo zmiksamo da dobimo zrnasto teksturo.

Takrat dodamo rumenjaka in limonin sok. Zmiksamo da se sestavine povežejo v testo.

Testo pritisnemo ob dno namaščenega pekača. Premažemo z izbrano marmelado. Čez dodamo slivov nadev.

Položimo v segreto pečico na 180 stopinj na sredino za 50 minut. Po tem času vse sestavine za preliv fino zmešamo, prelijemo čez slivov nadev in položimo nazaj v pečico za 10 minut.

Pečico ugasnemo in pripremo pečico da se počasi ohladi. Po eni uri odložimo na kuhinjski pult in ohladimo do hladnega. Nato pa položimo v hladilnik za vsaj 5-6 ur – najbolje čez noč.

Dobro ohlajeno zrežemo in postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.