Anina kuhinja

Orehovo čokoladna potica pita

Čas priprave: 40-50 minut

Čas kuhanja: 45-50 minut

Količina: za pita pekač premera 26 cm

Sestavine:

Sestavine za testo:
350 gramov Mlinotest Zlate moke
2 rumenjaka
2-4 žlice limoninega soka
270 gramov masla ali margarine
ščepec soli
4 žlice sladkorja v prahu
1 čajna žlička pecilnega praška
limonina lupinica ene bio limone

Sestavine za frangipan:
125 gramov mletih orehov
100 gramov sladkorja
2 jajci
120 gramov masla sobne temperature
1 žlica vanilijeve arome
1 žlica ruma
1/2 čajne žličke cimeta
ščepec soli

Sestavine za čokoladni ganash:

200 ml sladke smetane
300 gramov temne čokolade

Dodatne sestavine:
50 gramov orehov + 50 gramov sladkorja + 50 gramov vode
stepena sladka smetana za postrežbo

Postopek:

Natisni

Moko skupaj s pecilnim praškom in narezanim maslom dodamo v večji multipraktik. Zmiksamo da dobimo maslo v moki v velikosti graha. Takrat dodamo sladkor v prahu, lupinico, rumenjaka in limonin sok ter miksamo da se naredi testo.

Dve tretjini testa s prsti oblikujemo po pekaču. Dno prešpikamo in testo s pekačem vred položimo v zamrzovalnik za čas priprave nadeva. Testo ki je ostalo lahko zamrznemo in porabimo naslednjič za manjšo pito.

Mlete orehe in sladkor zmiksamo do finega. Dodamo maslo, vanilijevo aromo, cimet, rum in jajce ter zmiksamo v fino zmes.

Zmes razporedimo po ohlajenem testu in položimo na sredino v segreto pečico na 180 stopinj (zgoraj/spodaj) za 45-50 minut, da se zlato rjavo zapeče.

Ohladimo. V ponev dodamo sladkor in vodo za karamelizirane orehe. Ko se sladkor stopi vmešamo orehe in jih mešamo minutko ali dve da se sladkor nanje lepo prime. Takšne prestavimo na papir za peko. Ohladimo.

Sladko smetano zavremo. Odstavimo in vanjo vmešamo nadrobljeno temno čokolado. Počakamo nekaj minut, nato pa premešamo in vlijemo čez pito. Ohladimo.

Na postrežni kos nabrizgamo stepeno smetano in potresemo z grobo narezanimi karameliziranimi orehi.

Komentarji

*Zahtevano

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.