Sestavine:
Sestavine:
100 gramov Dr.Oetker fino mletih mandljev
100 gramov Dr.Oetker sladkorja v prahu
200 gramov Dr. Oetker marcipana
1 žlica Dr.Oetker vanilijeve aroma
2 žlici rastlinskega mleka (ali kravjega za nevegansko verzijo ali vode)
+
60-80 gramov Dr.Oetker mandljevih lističev
+
100 gramov temne čokolade
Postopek:
NatisniMlete mandlje, sladkor, marcipan, mleko in aromo zmiksamo da se sestavine povežejo.
Z rokami oblikujemo hlebček. Razdelimo ga na 4 dele. Vsak del posebej z rokami oblikujemo v svaljek premera približno polovice centimetra. Zrežemo na palčke in jih pritisnemo v nadrobljene mandljeve lističe. Če se ti ne primejo lahko teso malce navlažimo z vodo.
Polagamo na papir za peko in položimo v segreto pečico na 170 stopinj za 12 minut, da se robovi nežno rjavkasto obarvajo. Ohladimo.
Ohlajene robove pomočimo v stopljeno temno čokolado. Počakamo da se strdi in shranimo v neprodušno posodo.