Anina kuhinja

Torta vanilijev rogljiček

Čas priprave: 30-40 minut

Čas kuhanja: peka piškotov - lahko uporabite tudi kupljene

Količina: torta premera 22-24 cm

Sestavine:

Sestavine za piškote:
1 paket Dr. Oetker vanilijevi rogljički
150 gramov masla sobne temperature
1 rumenjak

Sestavine za podlago:

200 gramov vanilijevih rogljičkov
2 polni žlici masla sobne temperature

Sestavine za puding:

500 ml mleka
1 vrečka Dr. Oetker vanilijevega pudinga
2 žlici sladkorja

Sestavine za kremo:
500 ml ohlajenega kuhanega vanilijevega pudinga
800 ml sladke smetane za stepanje
7 Dr.Oetker lističev želatine
3 žlice Dr.Oetker vanilin sladkorja v prahu
2-3 žlice limoninega soka

Postopek:

Natisni

Dve tretjine mleka za puding pripeljemo do točke tik pred vretjem. V preostalo mleko z metlico vmešamo prašek in sladkor. Vlijemo k vrelem mleku in med rednim mešanjem na srednji do višji temperaturi kuhamo, da se zgosti. Po površini pokrijemo s folijo za živila in ohladimo.

Vse sestavine za piškotke zmešamo in oblikujemo testo. Razdelimo ga na 4 dele in vsak del posebej oblikujemo v svaljek ki ga režemo in oblikujemo v rogljičke. Pečemo jih 10-12 minut. Ohladimo.

Piškote zmiksamo in vmešamo mehko maslo. Na servirvi pladenj dodamo obod tortnega pekača. Zmiksane piškote razporedimo po dnu in jih pritisnemo.

Želatino namočimo v mrzlo vodo za 10 minut. V kozico dodamo toliko vode da pokrijemo dno. Segrejemo jo na najnižji temperaturi na štedilniku. Dodamo ožeto želatino in med občasnim mešanjem počakamo da se popolnoma stopi.

Vmes sladko smetano stepamo do točke ko se začne peniti. Takrat ji vmešamo sladkor. Tri zajemalke dodamo k pudingu. Dodamo tudi limonin sok in z metlicami fino zmiksamo da se puding lepo vmešamo v smetano.

Preostalo penasto smetano miksamo naprej in ji med hitrim rednim mešanjem vmešamo stopljeno želatino. Miksamo da se očvrsti do točke ko se od metlic lepo poznajo obrisi. Takšno z lopatko vmešamo k puding kremi.

Po okusu sladkamo, dodamo še malo limoninega soka. Nato pa 7-8 žlic prihranimo za okras, ostalo pa vlijemo čez pripravljeno podlago. Pokrijemo s folijo in položimo v hladilnik za vsaj 6-7 ur – najbolje čez noč.

Okrasimo z nabrizgano prihranjeno kremo in rogljički.

 

Komentarji

*Zahtevano

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.