Narezan paradižnik in skuhane testenine v posodi. Dodana narezana mocarela in pesto. ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 20 minut Za 2-3 osebe. SESTAVINE: – 120 g polžkov – testenin – 2 paradižnika – 2-3 pesti narezane mocarele – 2-3 čajne žličke pesta genovesse – ščepec soli OPIS PRIPRAVE: Testenine skuhamo in ohladimo. Ohlajenim dodamo…
Testenine z mletim mesom in rumeno papriko
Narezana paprika in čebula. Popečena paprika in čebula. Popečeno meso z dodatkom vina. Zgostitev. Končna omaka. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 1 osebo. SESTAVINE: -100 g mletega mesa – 80-90 g špaget – polovica manjše čebule – tretjina rumene paprike – polovica dcl belega vina – ščepec soli…
Smetanova breskvina torta z mascarpone sirom
Presejanje moke v zmes za biskvit. Biskvit v pekaču. Pečen biskvit. Vmešavanja sira v stepeno smetano. Prva namočena plast biskvita z narezanimi breskvami. Dodajanje kreme. Prva plast končana. Vlaženje druge plasti biskvita. Sestavljena torta. Končni smetanov premaz. ZAHTEVNOST: 3/5 ČAS PRIPRAVE: 2-3 ure ( skupaj…
Pečene banane z medom in mandlji
Peka banan na medu. Pečene banane. ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 10 minut Za 1 osebo. SESTAVINE: – 1 banana – 4 čajne žličke medu – 2 žlici mandeljevih lističev OPIS PRIPRAVE: Banano narežemo na koščke debeline 1 centimetra ali malo manj. V ponvi segrejemo med in madeljeve lističe. Nato dodamo narezano banano in…
Piščančji zrezki s sirom
Peka zrezkov. Pripravljen sir. Dodajanje sira na zrezke. ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 3 minute ČAS PEKE: 5-7 minut Za 2-3 osebe. SESTAVINE: – 3-4 manjši piščančji zrezki – 2 pesti naribanega sira ali narezanega na rezine ( priporočam mocarelo) – ščep soli in popra – 4 žlice olja OPIS PRIPRAVE: Zrezke…
Polpeti iz koruznega kruha s pršutom in sezamom
Sestavine v skledi. Narejena zmes za polpete. Polpeti med peko. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 20 minut ČAS PEKE: 5-10 minut Za 10 polpetov. SESTAVINE: – približno 80 g pršuta – 3 večji kosi kruha – 2 pesti sira – 3-4 žlice sezama – 6 žlic smetane za kuhanje – 7 žlic jušne…
Solata s popečeno čebulo, šunko in majoneznim prelivom
Peka čebule. Popečena čebula. Pripravljena solata, šunka in preliv. ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 10-15 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 7-8 rezin šunke – 2 srednje veliki vijolični čebuli – 1 manjša glavica solate – 2 žlici majoneze – ščep soli in popra – 3-4 žlice kisa – mali ščepec sladkorja OPIS…
Hrustljavi ocvrti hlebčki
Nezmešane sestavine v krožniku. Narejena zmes za hlebčke. Cvrenje hlebčkov. ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 3 minute ČAS CVRTJA: 3 minute Za 8 hlebčkov. SESTAVINE: – 3,5 zvrhane žlice moke – 3,5 žlice mleka – 0,5 vrečke pecilnega praška – 1 žlica olja – 1 jajce – ščepec soli, popra – mali ščepec sladkorja…
Testenine s paradižnikom in mletim mesom
Mleto maso, ki smo ga začinili. Narezani sveži ali odmrznjeni paradižniki v ponvi. Pokuhani paradižniki z dodanim narezanim česnom. Dodano vino v omako. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 1 osebo. SESTAVINE: – 100 g mletega mesa -80-90 g špagetov – 1 svež paradižnik (v mojem primeru zmrznjen in nato odmrznjen…
Pita z vanilijevo kremo
Ustvarjanje testa. Zgneteno testo. Skuhan puding. Oblačenje pekača. Prekrivanje pečenega testa s kremo. ZAHTEVNOST: 3/5 ČAS PRIPRAVE: 1 ura Za večji pekač za pite. SESTAVINE za testo: – 320 g moke – 60 g masla – 2 jajca – mali ščepec soli – 2 žlici sladkorja – 1/3 vrečke pecilnega…