Anina kuhinja

Jabolčni kruhovi mafini – beračeva torba

Čas priprave: 10

Čas kuhanja: 30

Količina: 12

Sestavine:

  • 2 jajci
  • 4-5 večjih kosov kruha
  • 180 gramov kisle smetane
  • 3 srednje velika jabolka
  • limonina lupinica ene bio limone ali čajna žlička limoninega olja
  • 2-4 žlice sladkorja
  • 2 žlici vanilijevega sladkorja
  • dober ščep cimeta
  • sladkor v prahu
  • mali ščepec soli

Postopek:

Natisni
  1. Kruhu odstranimo skorjo in ga nadrobimo. Jabolka olupimo in naribamo. Kruh zmešamo z jabolki in dodamo cimet in sladkor, ter vanilijev sladkor.
  2. Jajci zmešamo z vilico in jima vmešamo kislo smetano in limonino olje, ter ščepec soli.
  3. Vse sestavine zmešamo skupaj in jih nadevamo v papirnate košarice v pekač za mafine.
  4. Pekač položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 30-35 minut.
  5. Počakamo da se ohladijo, saj se bodo ohlajeni lepše lupili od papirnatih košaric, drugače pa jih iz košaric jemo z žličkami. Potresemo jih s sladkorjem v prahu.