Sestavine:
- 2 jajci
- 4-5 večjih kosov kruha
- 180 gramov kisle smetane
- 3 srednje velika jabolka
- limonina lupinica ene bio limone ali čajna žlička limoninega olja
- 2-4 žlice sladkorja
- 2 žlici vanilijevega sladkorja
- dober ščep cimeta
- sladkor v prahu
- mali ščepec soli
Postopek:
Natisni- Kruhu odstranimo skorjo in ga nadrobimo. Jabolka olupimo in naribamo. Kruh zmešamo z jabolki in dodamo cimet in sladkor, ter vanilijev sladkor.
- Jajci zmešamo z vilico in jima vmešamo kislo smetano in limonino olje, ter ščepec soli.
- Vse sestavine zmešamo skupaj in jih nadevamo v papirnate košarice v pekač za mafine.
- Pekač položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 30-35 minut.
- Počakamo da se ohladijo, saj se bodo ohlajeni lepše lupili od papirnatih košaric, drugače pa jih iz košaric jemo z žličkami. Potresemo jih s sladkorjem v prahu.