Sestavine:
- 1 francoska bageta
- 2 goveji hrenovki
- 1 rdeča paprika
- 1 večja rdeča čebula
- 0,5 dcl Kotanyi balzamičnega kisa z okusom granatnega jabolka (najdete ga v vseh bolje založenih supermarketih)
- 2 žlici rjavega sladkorja
- 1 zravnana čajna žlička soli
- ščepec peteršilja
- 1 polna pest mlade rukole
- 2 žlici Kotanyi čilijevega olja (najdete ga v vseh bolje založenih supermarketih)
Postopek:
Natisni- Čebulo olupimo, razpolovimo in narežemo na kolobarje debeline 2-3mm. Papriko operemo, osušimo in razpolovimo, ter polovici ponovno razpolovimo. Narežemo jo prav tako na rezine debeline 2-3 mm.
- V dobro segreto ponev prilijemo olje in nanj stresemo čebulo. Pražimo jo dokler se ne spusti, nato pa dodamo papriko.
- V ponev stresemo sol, sladkor in peteršilj, ter vsebino na srednjem ognju pražimo nadalnjih 10-15 minut, da se paprika prav tako spusti. Takrat prilijemo balzamični kis. Nadaljujemo s praženjem nadaljnih 15 minut, da vsa tekočina izhlapi.
Zelenjavo odstranimo. - V vrelo vodo dodamo oprani hrenovki in ju kuhamo 2-3 minute. Takšni osušimo in jima zarežemo nekaj črt, ter jih popečemo na olju. (sama sem uporabila isto ponev od karamelizirane čebule in paprike – s tem sem hrenovkam dodala dodaten okus)
- Francosko bageto razrežemo na dva kosa v velikosti hrenovk. Razpolovimo ju, vendar na način, da se na eni strani še vedno drži skupaj. Kruh premažemo s čilijevim oljem in položimo na kontaktni žar.
- Na eno stran popečenega kruha nadevamo karamelizirano čebulo in papriko. Čeznjo položimo hrenovki. Drugo stran napolnemo s svežo rukolo.
- Hot doge zložimo in postrežemo.
Malokrat se na najinem jedilniku znajde hrenovka. Vendar kljub temu, se z dragim nisva mogla upreti slastnim govejim hrenovkam, ki so jih ponujali na sejmu Narava-zdravje. Hrenovke so narejene popolnoma iz ekološko pridelanega mesa in so res zelo okusne. Več informacij o njih lahko preberete na strani proizvajalca, kjer jih lahko tudi kupite – http://ekodar.si/shop/?product=ekoloska-hrenovka.
Zame ni boljšega načina, kot da iz njih pripravim hot doge. Sploh pa jih obožuje tudi moj mož.