Sestavine:
- 2 tortilji
- 2 žlici olivnega olja
- ščepec soli
- ščepec sladke paprike v prahu
- 1 večji zrel avokado
- 1-2 žlici limetinega soka
- nekaj vejic svežega koriandra (ali peteršilja)
- 2 mladi čebulici
- 16-20 češnjevih paradižnikov
Postopek:
Natisni- Avokado izdolbemo in pretlačimo. Dodamo mu na drobno narezano čebulico, drobno narezane češnjeve paradižnike, drobno narezan peteršilj ali koriander, majhen ščepec soli in limetin sok. Guacamole premešamo in pokrijemo s plastično folijo po površini, ter postavimo v hladilnik, kjer nas bo počakal do takrat ko ga bomo potrebovali.
- Tortiljo na obeh straneh premažemo z olivnim oljem in potresemo s ščepcem soli in sladke paprike v prahu. Zrežemo jo na trikotnike in jih položimo na pekač obložen s peki papirjem in naprej v segreto pečico na 180 stopinj za 5-10 minut oziroma dokler robovi nežno ne porjavijo.
- Pečen čips postrežemo s pripravljeno omako.
Sama sem pri receptu uporabljala Schaerove brezglutenske tortilje.