Anina kuhinja

Tortiljin čips s paradižnikovo guacamole omako

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: /

Količina: 2 osebi

Sestavine:

  • 2 tortilji
  • 2 žlici olivnega olja
  • ščepec soli
  • ščepec sladke paprike v prahu
  • 1 večji zrel avokado
  • 1-2 žlici limetinega soka
  • nekaj vejic svežega koriandra (ali peteršilja)
  • 2 mladi čebulici
  • 16-20 češnjevih paradižnikov

Postopek:

Natisni
  1. Avokado izdolbemo in pretlačimo. Dodamo mu na drobno narezano čebulico, drobno narezane češnjeve paradižnike, drobno narezan peteršilj ali koriander, majhen ščepec soli in limetin sok. Guacamole premešamo in pokrijemo s plastično folijo po površini, ter postavimo v hladilnik, kjer nas bo počakal do takrat ko ga bomo potrebovali.
  2. Tortiljo na obeh straneh premažemo z olivnim oljem in potresemo s ščepcem soli in sladke paprike v prahu. Zrežemo jo na trikotnike in jih položimo na pekač obložen s peki papirjem in naprej v segreto pečico na 180 stopinj za 5-10 minut oziroma dokler robovi nežno ne porjavijo.

  3. Pečen čips postrežemo s pripravljeno omako.

Sama sem pri receptu uporabljala Schaerove brezglutenske tortilje.