Uporabite promo kodo ANACASTI za brezplačno dostavo pri nakupu v spletni trgovini Mojačokolada.si. Presipavanje suhih sestavin v zmes iz rumenjakov. Zmešanim suhim sestavinam z jabolki in rumenjakovo zmesjo dodan sneg. Nepečen biskvit v pekaču. Pokrivanje pečenega peciva s stopljeno čokolado. ZAHTEVNOST: 3/5 ČAS PRIPRAVE: 1,5 ure (s peko) Za 16 kosov….
Rolada iz govejega mesa nadevana z omako iz rumene paprike
Sestavine za mesno testo v električnem mešalniku. Zmiksane sestavine. Razvaljano testo na aluminijasti foliji. Nadevano testo. Zvita rolada z koščki masla. Ovita rolada z aluminijasto folijo. ZAHTEVNOST: 3/5 ČAS PRIPRAVE: 45 minut Za 4 osebe, kot priloga. SESTAVINE: – 200-225 g kuhanega govejega mesa – 60 g kruha ( 2 majhni štručki ) – 3…
Krhki pustni flancati
Moka, rumenjaki, maslo, vino, sladkor, kisla smetana, sol in pecilni prašek v posodi. Mešanje sestavin. Malce zmešanim sestavinam dodan sneg. Testo pripravljeno na počivanje. Rezanje kock iz testa. Začetek oblikovanja kock. Desni rob zavihate pod kvadrat. Ga potegnete skozi luknjico od zareze. Del ki ste ga potegnili skozi…
Pečena začinjena svinjska pečenka
Začinjena svinjska ribica v pečici. Rezanje pečene svinjske ribice. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 2 uri Za 8-10 oseb. SESTAVINE: – 1,5 – 2 kg mesa – svinjskega mesa – dober ščepec rožmarina, paprike v prahu, belega popra, soli– 1-2 žlici nemletega črnega popra – manjša čebula– 5-6 žlic olja OPIS PRIPRAVE: Meso položimo v pekač…
Čokoladni tiramisu
Razpolovitev biskvita. Stopljena bela čokolada. Mascarponejeva krema. Čokoladni tiramisu v pekaču. ZAHTEVNOST: 4/5ČAS PRIPRAVE: 1,5 ure Za 6 večjih kosov. Pekač velikosti približno 20cm x 40 cm. SESTAVINE: Sestavine za kremo: – 750 g mascarponeja– 2 jajca– 4 zvrhane žlice sladkorja v prahu ( lahko več če ste še večji sladkosned kot jaz 😉 )–…
Orehova potica
Za Slovenijoje značilna tudi izvirna sladica, potica, ki je sestavljena iz vzhajanega testa in polnila, ki je po navadi orehovo. Potica je opisana že v Valvasorjevi Slavi vojvodine Kranjske. ˝Oreh je v Kranjski deželi precej razširjen. Ljudje ga sušijo za jed, a ga tudi rabijo za neki kruh v božičnih dneh, čemur rečejo potica.˝ Janez…
Vroče maline s smetano in sladoledom
Vroče maline so ena izmed najbolj slastnih sladic, ter poleg tega še nesramno enostavne za pripraviti. Maline s sladkorjem in vodo v pripravi na kuhanje. Stepena smetana z sladkorjem. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: 15 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 300-400 g malin ( zmrznjenih ali svežih )-2- 3 žlice sladkorja ( lahko več ali manj,…