Anina kuhinja

Topel praznični napitek iz pečenih hrušk z začimbnicami

Čas priprave: 5 minut

Čas kuhanja: 1 ura

Količina: 2-3 kozarčki

Sestavine:

3 zrele hruške
1 žlica medu
1/4 čajne žličke cimeta
4-5 nageljnovih žbic
1 zvezdnati janež
ščepec soli
250 ml sladke smetane
1 žlica mascarpone sira
1 žlica vanilin sladkorja

Postopek:

Natisni

Hruške olupimo in narežemo na srednje velike kose. V posodi jih dobro zmešamo z medom, cimetom, ščepom soli, janežem in žbicami. Takšne pretresemo v pekač in pečemo eno uro na 160 stopinjah. Vmes jih občasno premešamo.

Pečene hruške fino zmiksamo. Sladko smetano stepemo s sladkorjem in ji vtepemo mascarpone sir.

K zmiksanim hruškam dodamo 1-2 žlici stepene smetane in napitek vlijemo v kozarčke. Preostalo smetano serviramo na vrh.

Topel praznični napitek iz pečenih hrušk in začimbnicami