Sestavine:
- 200 gramov bele čokolade + 200 gramov za obliv
- 130 ml sladke smetane
- 100 gramov kokosove fine moke
- 2 žlici kokosovega olja + 1 žlica za obliv (namesto kokosovega olja lahko uporabite maslo)
- 200 gramov kokosove grobe moke
- 40 olupljenih lešnikov (ali mandljev)
Postopek:
NatisniSladko smetano zavremo in vanjo na drobno nadrobimo čokolado in dodamo kokosovo olje. Ko se sestavine stopijo, jih temeljito premešamo in vanje vmešamo fino kokosovo moko. Vsebino pokrijemo s folijo in položimo v zamrzovalnik za 20-30 minut.
Medtem stopimo preostalo čokolado in ji vmešamo žlico kokosovega olja.
Iz ohlajeni zmesi oblikujemo kroglice, v sredino jim dodamo lešnik. Takšne povaljamo po stopljeni čokoladi in naprej po grobi kokosovi moki.
Rafaelo kroglice ohladimo na rešetki ali papirju za peko da se strdijo.