Anina kuhinja

Ekspresni polnozrnati kruh s sodo bikarbono

Čas priprave: 5 minut

Čas kuhanja: 35 minut

Količina: 1 hlebček

Sestavine:

500 gramov polnozrnate moke
300 ml mleka
100 ml kefirja
1 čajna žlička soli
1 čajna žlička sode bikarbone

Postopek:

Natisni

Pečico segrejemo na 200 stopinj.

Mleko in kefir zmešamo v manjši posodi. V večji posodi zmešamo moko, sol in sodo bikarbono.

V suhe sestavine z ročnim mikserjem ali vilico vmešamo mokre sestavine.
Z rokami oblikujemo hlebček. Če se res hudo prijema, si roke pomokamo, vendar v testo ne vnašamo dodatne moke. Hlebček položimo na obložen pekač s paprijem za peko in ga pomokamo po površini.

Položimo ga v segreto pečico za 35-40 minut. Pečen je, ko ob trkanju votlo zadoni.

Nasvet:
Namesto kefirja lahko uporabite navadni jogurt.