Anina kuhinja

Minutni pirin kruh brez gnetenja

Čas priprave: 1-2 minuti + 12 ur za vzhajanje

Čas kuhanja: 45 minut

Količina: večji hlebec - 1,5 kg

Sestavine:

1 kg pirine moke (ali navadne, ali črne ali polnozrnate)
700 ml tople vode
2 čajni žlički soli
1 vrečka suhega kvasa

Postopek:

Natisni

Moko, kvas in sol premešamo.

Vmešamo z vilico vodo, da se sestavine povežejo in pokrijemo s plastično folijo za živila. Pustimo na sobni temperaturi 12-18 ur.

Pečico segrejemo na 240 stopinj in vanjo dodamo pekač (ki ima ustrezen pokrov). Ko sta pečica in pekač segreta, v pekač zlijemo testo in pekač pokrijemo. Položimo nazaj v pečico in pečemo 30 minut.

Po tem času posodo odkrijemo in pečemo še 15 minut na 220 stopinjah. Zadnje 10 minut dodamo v pečico posodico z vodo, ali pa v primeru parne pečice vključimo najnižjo stopnjo pare.

Vroč kruh zavijemo v krpo ali postrežemo takoj.

Minutni pirin kruh brez gnetenja, je čisto preprost kruh s katerim me je spoznala moja dobra prijateljica. Priprava je nesramno enostavna in kruh vedno uspe in je odličen. Skorjica prvi dan je neverjetna. Uspe z vsemi vrstami moke. Z bolj mokrimi vrstami kot je ržena, polnozrnata pa zahteva nekih 10-15 minut daljšo peko.

Po želji mu lahko dodate tudi razna semena.

Sama sem pri peki uporabljala Boschevo parno pečico, ki je vrhunska. Več o njej si lahko preberete tukaj.

[sg_popup id=1]