Anina kuhinja

Enostavni orehov tiramisu

Sejanje moke v ostale sestavine. V ozadju sneg.   Dodajanje snega.   Končno dodajanje orehov.   Pečen biskvit. V kozarcu zmešano mleko in  rum.   V ozadju mascarpone sir ( 2 posodici ). V posodah stepeni rumenjaki in sneg.   Zmešan sir z rumenjaki. Ob strani sneg v oranžni posodi.   Premazan biskvit s kremo….

Preberi več

Hrustljavi mehiški sendviči

Narezana čebula in paprika.   Pripravljeni nepečeni toast kruhki.   Popečena čebula in paprika.   Narejena omaka z zadnjim dodatkom – kislo smetano.   Popečeni toast kruhki.   ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 4 manjše sendviče. Za dve osebi. SESTAVINE: – 8 toast rezin – 60 g rdečega fižola iz konzerve – 1…

Preberi več

Pomfri / ocvrti francoski krompirček

Olupljen in umit surov krompir. Narezan krompirček v ospredju. Zadaj posoda obložena s papirnatimi brisačkami in olje ki se segreva. Cvrenje krompirčka. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 2-3 osebe. SESTAVINE: – 6-7 manjših krompirjev– olje za cvretje– sol OPIS PRIPRAVE:    Krompir olupimo, umijemo in narežemo na palčke debeline približno 7-8 mm. Takšne nato…

Preberi več

Kaneloni nadevani z omako iz mletega mesa

Vse sestavine za palačinke v posodi.   Zmiksana zmes za palačinke.   Spečene palačinke.   Narezana čebula, česen, nariban korenček in začinjeno meso.   Paradižnikov pire, rdeče vino, zmešano meso in sir.   Popražen česen, čebula in korenček.   Narejen mesni nadev.   Krožniki s stepenimi jajci, moko in drobtinami.   Nadev na palačinki.  …

Preberi več

Mehiška solata s tortiljami, rdečim fižolom in koruzo

Sirni solatni preliv s pekočo čilijevo omako. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: 15 minut Za 1 osebo. SESTAVINE: – 80 gramov rdečega fižola iz konzerve– 50 g koruze iz konzerve– 1/4 manjše zelene solate– 1 paradižnik– polovica rdeče paprike– 1 pšenična tortilja– sirni solatni preliv s čilijevo omako ( recept zanj najdete tukaj ) OPIS PRIPRAVE:   …

Preberi več

Testenine z ricotto/rikoto in curryjem

Sestavine na delovni površini. ( desno meso v marinadi ) Pokuhavanje jušne osnove, dodane popraženemu mesu. Dodajanje smetane in currya. Dodajanje ricotte smetanovi omaki s curryem. Dodana polovica zmešane moke z mlekom. V kozarcu še preostalo mleko z moko. ZAHTEVNOST:2/5ČAS PRIPRAVE: 25 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 300-400 g testenin– 100 ml smetane za…

Preberi več

Prepognjena ali calzone pica

Vzhajani kvas v sladkanem mleku. Testo prepuščeno vzhajanju. Polnjenje calzone pice. Napolnjena calzone pica. Zgornja polovica namazana z čilijevo omako. Rob namazan z rumenjakom. Stisnjeni robovi prepognjene pice. Nepečene calzone pice na pooljenem peki papirju in premazane z rumenjakom. ZAHTEVNOST: 3/5ČAS PRIPRAVE: 1 ura Za 5 calzone pic, velikosti približno 20×10 cm. SESTAVINE: – 700-800…

Preberi več

Vojvodinski krompirček

Kuhanje narezanega olupljenega krompirja. Pretlačeni kuhani krompir z rumenjaki in margerino ter začimbami. Oblikovanje vojvodinskih krompirčkov. Tapkanje krompirčkov z rumenjakom. Pečeni vojvodinski krompirčki. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 1 ura Za 4 osebe. SESTAVINE: – 1200 g krompirja (približno 10 srednje velikik krompirjev )– 1 zvrhana žlica margarine– 4 rumenjaki– ščepec muškatnega oreščka, soli, popra OPIS PRIPRAVE:…

Preberi več

Testenine z bolonjsko omako

Praženje česna, čebule in korenja. Praženje česna, sebule, korenja in mesa. Bolonjska omaka. ZAHTEVNOST: 3/5 ČAS PRIPRAVE: 40 minut Za 3 osebe. SESTAVINE: – 300-400 g testenin -500 g zmletega mesa/ faširanega mesa – 500 g zmiksanih pelatov – 1 srednje velika čebula – 2 stroka česna – 2 manjša korenčka – 1 dcl goveje…

Preberi več

Zelenjavna rižota s piščancem in sojino omako

Zelenjavna omaka s piščancem in sojino omako. ZAHTEVNOST: 3/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 2 velika korenčka– polovica srednje velike zelene paprike– polovica srednje velika rdeče paprike– 2 srednje veliki čebuli– 2 manjša stroka česna– 2 čajni žlički sojine omake– ščepec soli, sladkorja, popra– 2 puranova/ piščančja zrezka– 2 žlici moke– 1…

Preberi več