Sestavine:
1 žlica oljčnega olja
1 čebula
1 večja paprika babura
1 paradižnik
3 zvrhane čajne žličke Bakina tajna ajvarja (navadnega ali pekočega – po okusu)
1/2 čajne žličke soli
6-7 jajc
kruh
Postopek:
NatisniOljčno olje zlijemo v ponev. Dodamo mu na tanko narezano čebulo in jo malo posolimo. Pražimo jo da se malo omehča, nato pa dodamo na srednje tanke koščke narezano papriko.
Zelenjavo pražimo toliko časa, da se paprika do željene mehkobe popraži. Takrat dodamo drobno narezan paradižnik. Pražimo da se paradižnik razpusti. Dodamo sol po okusu in ajvar. Premešamo, malo popražimo in zalijemo s stepenimi jajci, ki smo jim prav tako dodali ščepec soli.
Mešamo na srednji do nižji temperaturi da se jajce skuha. Ne mešamo prepogosto, da dobimo lepe kose in ne predrobne.
Zraven postrežemo kruh.