Portugalski nizek koruzni kruh je slasten preprost kruh, ki sem ga pripravila na keramičnem pekaču za peko kruha znamke Emile Henry. Več o njem najdete tukaj. Pekač je vrhunski in res ni težav da bi se kruh na samo keramiko prijel in bi bila odstranitev težavna. Kruh kar pade ven iz pekača in tako vidimo…
Polnozrnata pica s suhimi šampinjoni, papriko in pršutom
Polnozrnata pica s suhimi šampinjoni, papriko in pršutom je zdrava pica, ki sem jo sama pripravila na keramični plošči za peko pic znamke Emile Henry. Več o njej najdete tukaj. Plošča je vrhunska in poskrbi za neverjetno hrustljavo skorjo. Pica spominja na pečeno v krušni peči in plošča je defnitivno odlična naložba za vse ljubitelje…
Avokadova jajčna solata z grškim jogurtom
Pri pripravi avokadove jajčne solate z grškim jogurtom sem uporabljala Fackelmannov pripomoček za pripravo avokada, ki vsebuje vse dele da avokado pripravimo od začetka do konca. Z njim ga razpolovimo, odstranimo koščico, izdolbemo in pretlačimo. Avokadovo jajčno solato lahko uporabite kot nadev za sendviče, kot prigrizek za praznovanja. Zraven postrežete tople kruhke ali slastne krekerje….
Danski masleni piškoti z jedilnimi bleščicami
Danski masleni piškoti z jedilnimi bleščicami, so super preprosti in izjemno slastni piškoti. Z jedilnimi bleščicami pa izgledajo prav zares ljubko in nekaj posebnega….
Brezglutenski Oladji – ruski sirniki z jabolkom in jogurtom
Brezglutenski Oladji – ruski sirniki z jabolkom in jogurtom, so moja prilagoditev recepta ruske kuharice. Ob tej priložnosti se zahvaljujem Aljoševi mami za delitev recepta. Sama sem naredila še prilagoditev recepta za ljudi občutljive na gluten in uporabila brezglutensko Schaerovo moko, toda navedla tudi opcijo z navadno moko. Recept je tako primeren za vse. 😉…
Praznični Spekulas mandljevi štruklji
Praznični Spekulas mandljevi štruklji so noro slastni domači sladki štruklji, ki so popolna praznična sladica. Z vonji spominja na Spekulas piškote, zato jim sama rečem kar Spekulas štruklji in so zato še posebej primerni za Miklavžev praznik….
Klasična Sacher torta z domačo marelično marmelado
Klasična Sacher torta, v katero se boste zaljubili v trenutku. Z dodatkom CBD konopljinega olja v razpršilu z okusom čokolade pa bo poskrbela da boste prispevali še k vaši odpornosti in zdravju. Prijetno nežno grenak okus konopljinega olja, pa bo še povečal okus po čokoladi. Več o CBD konopljinih oljih v razpršilu pa si lahko…
Preprost Reubenov sendvič s kislim zeljem in domačo lahko omako tisočerih otokov
Preprost Reubenov sendvič s kislim zeljem in domačo lahko omako tisočerih otokov je odličen za vse ljubitelje sendvičev, saj je zares nekaj posebnega. V sezoni kislega zelja morate ta gurmanski sendvič nujno preizkusiti. Za bolj bogat sendvič namesto kisle smetane v omaki vključite majonezo….
Zapečeni topli tortiljini zvitki s špinačo, skušo in zeleno pomako
Zapečeni topli tortiljini zvitki s špinačo, skušo in zeleno pomako so super ideja za malce drugačno kosilo, ali ideja za zabave, druženja, goste.. nad njimi ne bo nihče ostal ravnodušen. Zvitke sem nadevala z Rio Mare skušo v omaki Messicana….
Soparjeni mesni wontoni ali cmočki s kitajskim zeljem
Soparjeni mesni wontoni ali cmočki s kitajskim zeljem, so jed, ki sva jo s Timonom ustvarjala po inspiraciji wontonov, ki sta jih v risanki Maša in medved, pripravljala glavna akterja in medvedek panda. Timon me je zanje že nekaj časa prosil in dopoldne ko je ostal doma, sva se jih lotila. Za pripravo sem uporabljala…