Anina kuhinja

Italjanski rustikalni vinski piškotki

Čas priprave: 10-15 minut

Čas kuhanja: 16-19 minut

Količina: cca 20 piškotov

Sestavine:

Sestavine:
280 gramov moke
100 ml rastlinskega olja
80 ml Jeruzalem Ormož Sauvignon & Sivi pinot vina (lahko tudi drugo belo vino)
100 gramov kristalnega sladkorja
1/4 čajne žličke pecilnega praška
ščepec soli
+
sladkor v prahu za posip

Postopek:

Natisni

Suhe sestavine dodamo v skledo in premešamo. Tekoče sestavine izmerimo v merilni vrč.

Sestavine združimo ib oblikujemo hlebček. Z rokami ga oblikujemo v debelo kačo in ga zrežemo na rezine.

Vsako rezino z rokami oblikujemo v krog in na sredini s kuhalnico naredimo večjo luknjo.

Prelagamo na papir za peko in položimo naprej v segreto pečico na 180 stopinj Celzija na zgornjo tretjino za 16-19 minut. Piškoti so pečeni, ko spodnji del postane nežno rjavkaste barve. Zgoraj ostanejo bledi. Takšne ohladimo in povaljamo v sladkorju v prahu.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.