Sestavine:
Sestavine:
280 gramov moke
100 ml rastlinskega olja
80 ml Jeruzalem Ormož Sauvignon & Sivi pinot vina (lahko tudi drugo belo vino)
100 gramov kristalnega sladkorja
1/4 čajne žličke pecilnega praška
ščepec soli
+
sladkor v prahu za posip
Postopek:
NatisniSuhe sestavine dodamo v skledo in premešamo. Tekoče sestavine izmerimo v merilni vrč.
Sestavine združimo ib oblikujemo hlebček. Z rokami ga oblikujemo v debelo kačo in ga zrežemo na rezine.
Vsako rezino z rokami oblikujemo v krog in na sredini s kuhalnico naredimo večjo luknjo.
Prelagamo na papir za peko in položimo naprej v segreto pečico na 180 stopinj Celzija na zgornjo tretjino za 16-19 minut. Piškoti so pečeni, ko spodnji del postane nežno rjavkaste barve. Zgoraj ostanejo bledi. Takšne ohladimo in povaljamo v sladkorju v prahu.
Odlični piškotki! Priprava je res enostavna in hitra 🙂