Anina kuhinja

Pistacijin tiramisu

Čas priprave: 35-45 minut

Čas kuhanja: čas hlajenja 5-8 ur

Količina: za pravokotni pekač velikosti 20x30 cm ali malce večji

Sestavine:

Sestavine:
800 ml sladke smetane za stepanje
500 gramov mascarpone sira
3 žlice Dr. Oetker sladkorja v prahu
4-6 žlic limoninega soka
5 lističev Dr. Oetker želatine
200 gramov pistacijinega namaza
300-400 gramov savojskih/baby piškotov – za dva sloja izbranega pekača

Sestavine za namakanje:
400 ml mleka
1 zvrhana žlica mareličnega džema
1 žlica Dr. Oetker sladkorja v prahu

Sestavine za okras:
200 gramov pistacijinega namaza
50-80 gramov bele čokolade
grobo narezane pistacije

Postopek:

Natisni

Želatino namočimo v mrzlo vodo. Sladko smetano (le 500 ml) stepemo do točke da se napihne, ampak je še tekoča.

Mascarpone sir, dve žlici sladkorja v prahu in preostalo sladko smetano (popolnoma tekočo) zmiksamo v kremo.

Želatino dodamo v kozico, ki smo ji dodali nekih 30-40 ml vode – toliko da prekrije dno. Segrevamo na nizki temperaturi (2/9), da se popolnoma stopi.

Želatino hitro vmiksamo v sladko smetano. Tretjino te smetane vmešamo k mascarpone siru. Nato pa obe kremi preprosto zmešamo skupaj v enotno zmes.

Kremo razdelimo na polovico. V eno polovico vmešamo pistacijin namaz. V drugo dodamo preostali sladkor v prahu in limonin sok. Po okusu dodamo še malo limoninega soka ali sladkorja.

Vse sestavine za namakanje dobro zmešamo v enotno tekočino. Piškote pomakamo vanjo in polagamo na pekač, da ga prekrijemo. Dodamo svetlo kremo. Prekrijemo z novo plastjo namočenih piškotov in zaključimo s pistacijino kremo.

Pokrijemo s folijo za živila in položimo v hladilnik za čez noč ali vsaj za 5-6 ur. Po tem času pistacijin namaz malce segrejemo da postane bolj tekoč in z njim prelijemo sladico. Položimo v hladilnik za novi dve do tri uri.

Nato zrežemo z vročim nožem in okrasimo z belo čokolado in grobo narezanim pistacijami.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.