Sestavine:
Sestavine za eklerje:
3 majhna jajca
100 gramov pšenične bele moke
70 gramov masla znamke
2 dcl vode
ščepec soli
1 čajna žlička Dr. Oetker vanilijeve esence
Sestavine za kremo:
200 ml sladke smetane za stepanje
4 polne žlice mascarpone sira
200 gramov lešnikovega namaza
1 žlica Dr. Oetker sladkorja v prahu
1 čajna žlička Dr. Oetker vanilijeve paste
Sestavine za okras:
temna ali mlečna čokolada za obliv
lešniki za okras – opcijsko
Postopek:
NatisniVodo, maslo, vanilijevo esenco in sol dodamo v posodo in pripeljemo do vretja. Med kuhanjem dobro mešamo z metlico da se sestavine povežejo.
Zavrelo zmes odstavimo in vanjo stresemo moko. Vmešamo s kuhalnico in položimo nazaj na štedilnik na srednji ogenj. Med kuhanjem ves čas mešamo, dokler se zmes ne oblikuje v cmok.
Takrat preložimo v posodo in testo ohladimo. Ohlajenemu najprej vmešamo eno jajce, nato pa še preostali dve. Dobro zmešamo in nadevamo v brizgalno vrečko. Na obložen pekač s papirjem za peko oblikujemo eklerje in z dobrim 2 cm razmakom vmes.
Vrhove z mokrim prstom potlačimo navzdol.
Pečemo v segreti pečici na 200 stopinj 20-22 minut. Ohladimo.
Sladko smetano stepemo do čvrstega in ji vmešamo lešnikov namaz. Položimo v hladilnik za vsaj 3-4 ure, najbolje čez noč da se očvrsti.
Eklerje razpolovimo, nabrizgamo kremo na spodnjo polovico. Zgornje polovice potopimo v stopljeno čokolado in okrasimo z grobo narezanimi lešniki.