Anina kuhinja

Trikrat pečen cheesecake

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 50 minut

Količina: za pekač 35x25 cm

Sestavine:

Sestavine za podlago:
150 gramov klasičnih keksov
100 gramov limoninih keksov – ali ista količina klasičnih
250 gramov masla

Sestavine za prvi sloj kreme:
500 gramov skute (ali mascarpone sira ali kremnega sira)
5 jajc
140 gramov Dr. Oetker sladkorja v prahu
2 čajni žličke Dr. Oetker vanilijeve arome
limonina lupinica ene bio limone
limonin sok polovice limone

Sestavine za obliv:

800 gramov kisle smetane ali milerama
80 gramov Dr.Oetker sladkorja v prahu
20 gramov Dr. Oetker vanilin sladkorja v prahu
2 žlici limonine soka

Postopek:

Natisni

Piškote fino zmiksamo. Maslo stopimo in vlijemo k piškotom. Zmiksamo in razporedimo po namaščenem pekaču. Položimo v segreto pečico na 170 stopinj za 10 minut. Nato pa za 5-7 minut postavimo iz pečice da se podlaga malo očvrsti.

Vse sestavine za prvi sloj kreme zmešamo v enotno kremo. Prelijemo čez piškotni sloj in položimo nazaj v segreto pečico za 30 minut.

Nato zmešamo vse sestavine za obliv in tudi tega prelijemo čez pečeni srednji sloj. Položimo nazaj v pečico za 10 minut.

Pečico ugasnemo in pripremo. Cheesecake pustimo v priprsti pečici 20 minut, nato pa ga odložimo na kuhinjski pult in ohladimo. Ohlajenega pokrijemo s folijo za živila in položimo v hladilnik za vsaj 4-5 ur, najbolje pa čez noč.

Ohlajenega zrežemo na poljubne koščke in postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.