Anina kuhinja

Solata iz rukole, paradižnika in mocarele

Solata iz rukole, paradižnika in mocarele. ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 10 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 3-4 pesti rukole – 2 večja paradižnika – 100 g mocarele – 3 žlice olivnega olja – ščepec soli – 2-3 žlice jabolčnega kisa OPIS PRIPRAVE: Rukolo operemo in narežemo vsako pest na tretjine. Če je rukola manjša…

Preberi več

Solata iz hobotnice s krompirjem, česnom in čebulo

V ozadju narezan kuhan krompir. Spredaj narezana čebula.   V ozadju narezan krompir, čebula, česen. Spredaj skuhana nenarezana hobotnica. ( za lovkami se vidi klobuk )   Narezan del hobotnice.   Narezane vse sestavine razen peteršilja.   ZAHTEVNOST: 3/5 ČAS PRIPRAVE: 20- 30 minut ČAS KUHANJA: približno 2 uri Za polno večjo skledo. SESTAVINE: –…

Preberi več

Majonezni solatni preliv z drobnjakom

Nezmešane sestavine v kozarcu. Preliv v mešani solati z motovilcem. ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 5 minut Z večjo skledo solate. SESTAVINE: – 2 žlici majoneze – 2 žlici jabolčnega kisa – ščepec soli, sladkorja, popra – 1-2 žlici svežega ali posušenega drobnjaka OPIS PRIPRAVE: Vse sestavine zmešamo v kozarcu. Polivka odlično paše k vsem mešanim…

Preberi več

Mešana solata z motovilcem in papriko

Nezmešana solata v ozadju. Spredaj majonezni solatni preliv z drobnjakom. ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 15 minut Za 3-4 osebe. SESTAVINE: – 4-5 polnih pesti motovilca – 100-150 g koruze iz konzerve – polovica rdeče paprike – majonezni solatni preliv z drobnjakom OPIS PRIPRAVE: Motovilec operemo in narežemo. Vsako pest prerežemo dvakrat po dolžini, saj tako…

Preberi več

Mešana solata z ocvrtim piščancem

Pripravljeno meso. V ospredju tolkalo. V ozadju pripravljen krožnik obložen s papirnatimi brisačkami.   Pripravljeni krožniki za cvretje. V prvem so zžvrkljana jajca, v drugem moka, v tretjem kruhove drobtine.   Pripravljena zelenjava v eni solatni posodi.   Rezanje ocvrtega piščanca.   Narejen solatni preliv iz fetaki sira in korenja.   ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE:…

Preberi več

Regratova solata s piščancem in jajčnim prelivom

Začinjen piščanec. Kuhanje jajca. Narezan regrat in olupljen kuhan krompir. Pečen piščanec. Narejen jajčni preliv. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 300 g piščančjih prsi– 6 večjih pesti regrata– 6 majhnih kuhanih krompirjev– 1 jajce– 1 zvrhana žlica majoneze– 2 žlici olivnega olja– 2-3 žlici kisa – ščep soli, popra OPIS…

Preberi več

Sezamov majonezni preliv

Nepremešane sestavine v kozarcu. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: 5 minut Za 1 srednjo veliko skledo solate. SESTAVINE: – 2 polni čajni žlički majoneze ( lahko tudi več – po želji )– ščepec popra, soli in majhen ščepec sladkorja– 2 žlici jabolčnega kisa– 2 čajni žlički sezama OPIS PRIPRAVE:     Vse sestavine zmešamo v kozarcu in jih…

Preberi več