Anina kuhinja

Solata s popečeno čebulo, šunko in majoneznim prelivom

Peka čebule.

 

Popečena čebula.

 

Pripravljena solata, šunka in preliv.

 

ZAHTEVNOST: 1/5
ČAS PRIPRAVE: 10-15 minut

Za 2 osebi.

SESTAVINE:

– 7-8 rezin šunke
– 2 srednje veliki vijolični čebuli
– 1 manjša glavica solate
– 2 žlici majoneze
– ščep soli in popra
– 3-4 žlice kisa
– mali ščepec sladkorja

OPIS PRIPRAVE:

Čebulo narežemo na kolobarje debeline dobrega milimetra ali dva. V ponvi segrejemo kakšne 3 žlice olja in čebulo popečemo. Pečemo jo dokler ne izgubi svoje čvrstosti in postane lepo zapečena. Nato jo odstranimo v cedilo da odcedimo odvečno olje. Med hlajenjem čebule operemo solato in jo narežemo. Dodamo ji narezano šunko na kocke. V kozarcu zmešamo majonezo, sol, sladkor, poper in kis. Solati dodamo še popečeno čebulo in jo prelijemo z majoneznim prelivom, ter premešamo.

Dober tek!