Peka čebule. |
Popečena čebula. |
Pripravljena solata, šunka in preliv. |
ZAHTEVNOST: 1/5
ČAS PRIPRAVE: 10-15 minut
Za 2 osebi.
SESTAVINE:
– 7-8 rezin šunke
– 2 srednje veliki vijolični čebuli
– 1 manjša glavica solate
– 2 žlici majoneze
– ščep soli in popra
– 3-4 žlice kisa
– mali ščepec sladkorja
OPIS PRIPRAVE:
Čebulo narežemo na kolobarje debeline dobrega milimetra ali dva. V ponvi segrejemo kakšne 3 žlice olja in čebulo popečemo. Pečemo jo dokler ne izgubi svoje čvrstosti in postane lepo zapečena. Nato jo odstranimo v cedilo da odcedimo odvečno olje. Med hlajenjem čebule operemo solato in jo narežemo. Dodamo ji narezano šunko na kocke. V kozarcu zmešamo majonezo, sol, sladkor, poper in kis. Solati dodamo še popečeno čebulo in jo prelijemo z majoneznim prelivom, ter premešamo.
Dober tek!