Anina kuhinja

Solata s popečenim piščancem na maslu

Pomokan začinjen zrezek.

 

Popečen piščanec na maslu.

 

Pripravljen paradižnik in solata.

 

Pripravljena polivka.

 

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 15-20 minut

Za 2 osebi.

SESTAVINE:

– 1 večji zrezek
– 1/2 zelene solate
– 2 paradižnika ( lahko ju izključimo in uporabimo le zeleno solato)
– 2 žlici majoneze
– 1 žlica masla
– 1 čajna žlička moke
– 3 žlice kisa
. ščepec soli in popra

OPIS PRIPRAVE:

Meso začinimo s soljo in poprom in premažemo z moko. V ponvi segrejemo maslo in zrezek na njem popečemo. Pečen zrezek nato odstavimo na papirnato brisačko.
Solato operemo in natrebimo. Prav tako operemo in narežemo paradižnik. Nato v kozarcu dobro zmešamo majonezo, kis, sol, poper in malce sladkorja. Na vrh solate in paradižnika dodamo narezan zrezek, ter dodatno prelijemo s prelivom iz majoneze, ki smo ga predhodno naredili.Namesto majoneze lahko uporabimo kislo smetano ali jogurt.

Dober tek!