Anina kuhinja

Solata s popečenim porom in jajci

Popečen por.

 

Pripravljena solata.

 

 

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 20 minut

Za 1 osebo.

SESTAVINE:

– 2 jajca
– 1/3 zelene solate
– polovica malega pora
– ščepec soli in popra
– 3-4 žlice kisa in olja

OPIS PRIPRAVE:

Zeleno solato operemo in natrebimo. Por narežemo in popečemo na olju, dokler ne postane zlato rumene barve. Jajca položimo v vodo in ji dodamo 1/2 čajne žličke soli in 1 žlico kisa. Ko voda zavre, pustimo jajca v vreti vodi kakšno minuto, nato pa vročino plošče ugasnemo in jajca le pustimo na vroči plošči še kakšnih dobrih deset minut. Jajca nato prilijemo z mrzlo vodo, olupimo in pustimo da se ohladijo.
Solato potresemo s porom in ji dodamo narezana jajca na četrtine. Potresemo jo še z malce soli in popra in prelijemo s kisom in oljem.

Dober tek!

Komentarji

Komentarja ni mogoče oddati.