Pripravljeno meso. V ospredju tolkalo. V ozadju pripravljen krožnik obložen s papirnatimi brisačkami. Pripravljeni krožniki za cvretje. V prvem so zžvrkljana jajca, v drugem moka, v tretjem kruhove drobtine. Pripravljena zelenjava v eni solatni posodi. Rezanje ocvrtega piščanca. Narejen solatni preliv iz fetaki sira in korenja. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE:…
Jajčni solatni preliv
ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: 15 minut Za eno srednje veliko solatno skledo. SESTAVINE: – 1 veliko mehko kuhano jajce– 1 zvrhana žlica majoneze– ščep soli in popra OPIS PRIPRAVE: Jajce mehko skuhamo. ( več nasvetov kako mehko skuhati jajce najdete tukaj ) Nato ga olupimo in ohladimo. Takšnega z vilico dobro zmečkamo in mu dodamo…
Regratova solata s piščancem in jajčnim prelivom
Začinjen piščanec. Kuhanje jajca. Narezan regrat in olupljen kuhan krompir. Pečen piščanec. Narejen jajčni preliv. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 300 g piščančjih prsi– 6 večjih pesti regrata– 6 majhnih kuhanih krompirjev– 1 jajce– 1 zvrhana žlica majoneze– 2 žlici olivnega olja– 2-3 žlici kisa – ščep soli, popra OPIS…
Sezamov majonezni preliv
Nepremešane sestavine v kozarcu. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: 5 minut Za 1 srednjo veliko skledo solate. SESTAVINE: – 2 polni čajni žlički majoneze ( lahko tudi več – po želji )– ščepec popra, soli in majhen ščepec sladkorja– 2 žlici jabolčnega kisa– 2 čajni žlički sezama OPIS PRIPRAVE: Vse sestavine zmešamo v kozarcu in jih…
Solatni krožnik z lešniki, mehkim sirom in popečenimi česnovimi kruhki
Nepopečeni narezani kruhki z olivnim oljem. Lešniki na kuhinjski krpi s tolkalom. Drobljenje lešnikov. Zdrobljeni lešniki. Krožnika z narezanimi paradižniki. Popečeni kruhki. Drgnjenje prepolovjenega česna po kruhkih. Rezanje kruhkov. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 20 minut Za 2 osebi. SESATVINE: – 4-5 srednje velikih paradižnikov– polovica rdeče paprike– polovica oranžne paprike– polovica zelene paprike– 80 g mahkega…
Solata z motovilcem, koruzo, paradižnikom in fetaki sirom
Sestavine v skledi pred mešanjem. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: 10 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 3 srednje veliki paradižniki– 3 pesti motovilca– 1 pest koruze iz konzerve– 50-70 g fetaki sira ( mehki feta sir )– 2-3 žlice kisa– 1 žlica olja– ščep popra OPIS PRIPRAVE: Motovilec operemo in ga malce narežemo da listi…
Hladna solata iz testenin s koruzo, grahom in papriko
Grah, koruza in narezana rdeča paprika. Dodajanje soli, kisa, majoneze in popra. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: 20 minut Za 5-6 oseb. SESTAVINE: – 400 g testenin- polžkov– 300 g graha iz konzerve– 300 g koruze iz konzerve– 1 rdeča paprika ( če jo imate radi lahko uporabite dve)– ščepec soli, popra– 4 polne žlice majoneze– 3…
Paradižnikova solata z belim fižolom
Narezan paradižnik, beli fižol in narezana čebula. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: 10 minut Za 3 osebe. SESTAVINE: – 5-6 srednje velikih paradižnikov– 150 g belega fižola iz konzerve– polovica manjše vijolične čebule– 2-3 žlice kisa– 2-3 žlice olja– ščepec soli, popra OPIS PRIPRAVE: Paradižnik narežemo na kocke, mu dodamo fižol in na drobno narezano čebulo….
Mešana solata s korenčkom in kalčki
ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 10-15 minut Za 2-3 osebe. SESTAVINE: – 1 mala konzerva koruze ( 150 g ) – polovica rdeče paprike – 1/4 zelene solate – 2 srednje velika korenčka – 1/3 konzerve vloženik kalčkov ( 50-60 g ) – 2-3 žlice olja – 3 žlice jabolčnega kisa – ščepec soli, popra OPIS…
Mešana solata s tuno, mladim sirom in kalčki
Bistvene sestavine na delovni površini. Pripravljena solata na krožniku. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: 15 minut Za 1 osebo. SESTAVINE: – 1 paradižnik– 1/5 zelene solate– 1 mala konzerva tune– 1/2 kozerve vloženih kalčkov– 1/2 rdeče paprike– mladi sir ( količina po želji )– 2 žlici jabolčnega kisa– 2-3 žlice olivnega olja– ščepec soli, popra OPIS PRIPRAVE:…