Anina kuhinja

Klasičen tiramisu

Stepeni rumenjaki s sladkorjem. Mascarponejeve krema. Namakanje piškotov v kavino tekočino. Oblikovanje tiramisuja. Tiramisu v pekaču. ZAHTEVNOST:3/5ČAS PRIPRAVE: 40 minut Za 12 večjih kosov. Pekač velikosti približno 30×60 cm. SESTAVINE: – 1,5 l mascarponeja– 8 manjših jajc– 240 g sladkorja v prahu-vanilin sladkor– 1 liter kave– 8 žlic ruma– kakav v prahu-500 g baby piškotov…

Preberi več

Čokoladni tiramisu

Razpolovitev biskvita. Stopljena bela čokolada. Mascarponejeva krema. Čokoladni tiramisu v pekaču. ZAHTEVNOST: 4/5ČAS PRIPRAVE: 1,5 ure Za 6 večjih kosov. Pekač velikosti približno 20cm x 40 cm. SESTAVINE: Sestavine za kremo: – 750 g mascarponeja– 2 jajca– 4 zvrhane žlice sladkorja v prahu  ( lahko več če ste še večji sladkosned kot jaz 😉 )–…

Preberi več

Orehova potica

Za Slovenijoje značilna tudi izvirna sladica, potica, ki je sestavljena iz vzhajanega testa in polnila, ki je po navadi orehovo. Potica je opisana že v Valvasorjevi Slavi vojvodine Kranjske. ˝Oreh je v Kranjski deželi precej razširjen. Ljudje ga sušijo za jed, a ga tudi rabijo za neki kruh v božičnih dneh, čemur rečejo potica.˝    Janez…

Preberi več

Carski praženec – šmorn

Carski praženec je čudovita jed, ki je prav tako dokaj enostavna za pripraviti. Uporabite promo kodo ANACASTI za brezplačno dostavo pri nakupu v spletni trgovini Mojačokolada.si. Masa za carski praženec.   Peka carskega praženca.   ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 25 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 2 jajca -3-4 žlice olja – ščepec soli (1/3…

Preberi več

Cimetove ladjice s pudingom

Cimetove ladjice s pudingom so odlična sladica, ki poleg okusa še prav privlačno izgleda. Roladica in krogec iz listnatega testa. Listnati krogci na pekaču. Kuhan vanilijev puding. ZAHTEVNOST: 3/5ČAS PRIPRAVE: 40 minut Za 6 šalčk. SESTAVINE: – 1/2 kupljenega listnatega testa – cimet-4 žlice sladkorja– 1 vrečka vanilijevega pudinga– 300-400 dcl mleka– Sadje, piškoti za…

Preberi več

Vroče maline s smetano in sladoledom

Vroče maline so ena izmed najbolj slastnih sladic, ter poleg tega še nesramno enostavne za pripraviti. Maline s sladkorjem in vodo v pripravi na kuhanje. Stepena smetana z sladkorjem. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: 15 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 300-400 g malin ( zmrznjenih ali svežih )-2- 3 žlice sladkorja ( lahko več ali manj,…

Preberi več

Biskvit s kislo smetano in marelično marmelado

Biskvit s kislo smetano in  marelično marmelado, je zelo enostaven in preprosto slasten! Veliko sreče pri peki. Stepeni rumenjaki s sladkorjem. Presejanje moke in pecilnega praška v ostale sestavine. Vmešavanje snega v ostale sestavine. Nepečen biskvit v pekaču. Namazan spodnji del razpolovljenega biskvita. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS TRAJANJA: 30 minut Za manjši pekač. SESTAVINE: – 5 jajc–…

Preberi več

Biskvit s čokolado

Biskvit s čokolado je enostavna pa vendar zelo okusna sladica. Priporočam jo če nimate veliko časa pa bi vseeno radi nekaj domačega postregli. Stepeni rumenjaki s sladkorjem. Sneg iz beljakov obrnjen na glavo. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS TRAJANJA: 30 minut Za manjši pekač. SESTAVINE: – 5 jajc– 11 zravnanih žlic sladkorja– 12 polnih žlic moke– 10 žlic…

Preberi več

Čokoladni namaz

Namesto raznih kupljenih čokoladnih namazov, kot so Nutella, Viki krema,… lahko prav sami doma pripravite odličen čokoladni namaz. Osebno ga največkrat uporabljam za palačinke, lahko pa ga uporabite tudi za druge jedi. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS TRAJANJA: 5 minut SESTAVINE: – 50 g kakava– 50 g čokolade v prahu– 1 žlica sladkorja v prahu– 5-6 žlic sladke…

Preberi več

Palačinke

Palačinka je jed, pripravljena iz mleka, jajc, moke in soli. Lahko pa so osnovni masi dodani sladkor, zelišča, začimbe … Masa se speče na ponvi z oljem. Pečeno palačinko namažemo z različnimi nadevi. Narejena zmes za palačinke. Motna palačinka pripravljena da jo obrnemo. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: pol ure Za 20-25 palačink. SESTAVINE: – 1 liter…

Preberi več