Opis priprave čokoladne mešanice za puding:
Čokolado z dodanim navadnim in vanilijevim sladkorjem zmeljemo v multipraktiku v droben prah.
V posodi dobro zmešamo vse sestavine za puding mešanico in jo prestavimo v kozarec, ki se lahko dobro zapre.
Tako pripravljeno mešanico hranimo v hladnem in suhem prostoru.
Opis priprave za domač čokoladni puding:
Tri četrtine mleka zlijemo v manjšo posodo in jo pristavimo na štedilnik na najvišjo temperaturo.
Medtem ko se mleko v posodi segreva, preostalo mleko zlijemo v drugo posodo in vanj z metlico temeljito vmešamo domačo mešanico za puding.
Tik preden mleko zavre, vanj počasi z metlico vmešamo zmešano čokoladno zmes in vsebino pripeljemo do vretja. Puding kuhamo še nadaljnih nekaj minut in ga medtem skrbno mešamo.
Tako pripravljenega pretočimo v kozarce. Postrežemo lahko toplega ali hladnega.