Sestavine:
- Sestavine za domačo puding mešanico:
- 240 g koruznega škroba
- 45 g kakava v prahu
- 45 g mlečne čokolade
- ½ zravnane čajne žličke soli
- majhen ščepec Kotanyi cimeta
- 200 g sladkorja
- 20 g Kotanyi vanilijevega sladkorja
- Sestavine za domači čokoladni puding za 4 porcije:
- 500 ml mleka
- 110 g mešanice za puding
Postopek:
Natisni- Opis priprave čokoladne mešanice za puding:
Čokolado z dodanim navadnim in vanilijevim sladkorjem zmeljemo v multipraktiku v droben prah.
V posodi dobro zmešamo vse sestavine za puding mešanico in jo prestavimo v kozarec, ki se lahko dobro zapre.
Tako pripravljeno mešanico hranimo v hladnem in suhem prostoru. - Opis priprave za domač čokoladni puding:
Tri četrtine mleka zlijemo v manjšo posodo in jo pristavimo na štedilnik na najvišjo temperaturo.
Medtem ko se mleko v posodi segreva, preostalo mleko zlijemo v drugo posodo in vanj z metlico temeljito vmešamo domačo mešanico za puding.
Tik preden mleko zavre, vanj počasi z metlico vmešamo zmešano čokoladno zmes in vsebino pripeljemo do vretja. Puding kuhamo še nadaljnih nekaj minut in ga medtem skrbno mešamo.
Tako pripravljenega pretočimo v kozarce. Postrežemo lahko toplega ali hladnega.