Anina kuhinja

Dvojno čokoladni arašidovi piškoti – veganski

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 15-18 minut

Količina: cc 16 večjih piškotov ali 30 manjših

Sestavine:

Sestavine:
175 gramov bele moke
1/2 čajne žličke sode bikarbone
1/3 čajne žličke soli
110 gramov svetlo rjavega sladkorja (ali belega)
10-15 gramov vanilijevega sladkorja
250 gramov temno čokoladnih kapljic
160 gramov grobo narezanih arašidov
110 gramov masla ali margarine sobne temperature
60 gramov arašidovega masla – sama se uporabila Proteini.si arašidovo maslo

+
70-100 gramov temne čokolade za preliv – opcijsko

Postopek:

Natisni

Moko, sodo in sol premešamo. Sladkor in vanilijev sladkor zmešamo. Arašide grobo narežemo.

V posodi zmešamo maslo sobne temperature, arašidovo maslo in sladkorja da se sestavine penasto povežejo. Nato pa dodamo vse ostale sestavine in premešamo le toliko da se sestavine povežejo.

Oblikujemo v 16 večjih kroglic – velikosti pink ponk žogic. Lahko pa oblikujemo manjše piškote v velikosti orehov – potem jih bo seveda prišlo več.

nja.si/wp-content/uploads/2023/01/IMG_2164-rotated.jpg” alt=”” width=”1512″ height=”2016″ class=”aligncenter size-full wp-image-44245″ />

Oblikovane položimo v hladilnik za 30 minut, nato pa naprej v segreto pečico na 180 stopinj za 15-18 minut (za večje piškote) in 12 minut za manjšo verzijo piškotov.

Temno čokolado stopimo na vodni kopeli in z njo okrasimo ohlajene piškote. Počakamo da se čokolada strdi, nato pa piškote shranimo v zatesnjeno posodo ali kozarček.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.